Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Vulelementblok

Vulelementblok

Als je meer ruimte tussen twee blokken wilt creëren, is het vulelementblok precies waar je naar op zoek bent.

Een animatie die laat zien hoe je een vulelementblok kunt invoegen.
Overzicht vulelementblok

Om een vulelementblok toe te voegen, klik je op het Blok-invoegpictogram.

Je kunt ook /vulelement invoeren en op Enter drukken in een nieuw paragraafblokom er snel een toe te voegen.

de sneltoets van /vulelement invoeren om het vulelement in te voegen.

Uitgebreide instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Blokwerkbalk

Elk blok heeft zijn eigen specifieke bedieningselementen waarmee je het blok rechtstreeks vanuit de editor kunt bewerken. Het vulelementblok is vrij eenvoudig en bevat dus alleen de knop Meer opties

Een vulelement met daarboven de blokwerkbalk.
Je kunt op het blok klikken om de werkbalk weer te geven.

Blokinstellingen

Als je op het blok klikt, zie je aanvullende blokinstellingen in de rechterzijbalk. Als je de zijbalk niet ziet, moet je wellicht op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek klikken om de instellingen weer te geven. Dit pictogram lijkt op een vierkant met twee oneven kolommen:

Het instellingenpictogram in de Editor met een zwarte achtergrond en daaronder de tooltip 'Instellingen'.
Klik op het pictogram Instellingen om de blokinstellingen te openen

Hoogte

In de Blokinstellingen voor vulelementen staat de hoogte ingesteld op 100px.

Op dit tabblad kun je de hoogte van de ruimte die je toe wilt voegen aanpassen. Dit doe je door een getal in te typen om zo de hoogte respectievelijk groter of kleiner te maken. Je kunt ook de lengtemaat kiezen (px, %, em, rem, vw en vh.)

Geavanceerd

Met het tabblad Geavanceerd kun je een CSS-klasse toevoegen aan je blok, zodat je aangepaste CSS kunt schrijven en de stijl van het blok naar wens kunt aanpassen. Meer informatie.

De optie Extra CSS-klassen in het Venster Blokinstellingen.

Blokstijlen

Klik op het tandwielpictogram om extra instellingen voor het blok te openen.

Er wijst een pijl naar het tandwielpictogram waarop je kunt klikken om het gedeelte met blokinstellingen te openen.
Afmetingen

Bij bepaalde thema’s bevat het blok een instelling voor Afmetingen met opvulling-of margeopties.

Een pijl wijst naar de + knop naast de afmetingen waardoor de klikbare opvulling- en margeopties zichtbaar worden.

Klik op het + pictogram naast Afmetingen om de opvulling- en marge-instellingen te selecteren en te activeren.

De opvullingsinstellingen hebben invloed op de ruimte rond de inhoud van het blok, binnen de grenzen van het blok.

De margeinstellingen hebben invloed op de ruimte buiten de grenzen van het geselecteerde blok.

Je kan een aangepaste waarde in het tekstveld invoeren als je wilt dat de ruimte rond het blok overal hetzelfde is.

Voor specifiekere controle kan je op het linkpictogram klikken om afzonderlijk spatiëring waarden in te stellen voor de bovenkant, rechterkant, onderkant en linkerkant van het blok.

Een pijl wijst naar het linkpictogram naast opvulling en marge, waardoor de bedieningen voor de afmetingen voor de bovenkant, rechterkant, onderkant en linkerkant zijn geopend.

Om de eenheid voor de marge- of opvullingsinstellingen aan te passen klik je op PX om een vervolgkeuzemenu met andere ondersteunde eenheden weer te geven: %, EM, REM, VW, and VH.