Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Shortcode-blok

Shortcode-blok

Een shortcode is een WordPress-specifieke code waarmee je moeiteloos leuke trucjes kunt uithalen. Shortcodes kunnen bestanden insluiten of objecten creëren waarvoor normaal gesproken veel ingewikkelde, lelijke code op één regel moet worden geplaatst. Shortcode = snelkoppeling.

Het shortcode-blok kan aan een pagina worden toegevoegd via de knop Blok toevoegen. Je kunt deze vinden in het gedeelte Widgets. Je kunt ook /shortcode invoeren en op Enter drukken.

Slash-opdracht shortcode-blok
Voeg shortcodes toe met een slash-opdracht.

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Werkbalk voor blokken

In tegenstelling tot andere veelgebruikte blokken, bevat het shortcode-blok geen specifieke instellingen in de blok-werkbalk of editor-sidebar.

Sidebar blok-editor shortcode
Sidebar blok-editor shortcode

Je shortcode schrijven

Je kunt je shortcode in het weergegeven vak invoeren of het kopiëren uit de lijst met beschikbare shortcodes.

Interface shortcode-blok
De interface van het shortcode-blok.