Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Scheidingslijnblok

Scheidingslijnblok

Als je twee blokken met content van elkaar wilt scheiden door middel van een lijn, dan is het scheidingslijnblok precies waar je naar op zoek bent.

Overzicht scheidingslijnblok

Om een scheidingslijnblok toe te voegen, klik je op het Blok-invoegpictogram.

Je kunt ook /scheidingslijn invoeren en op Enter drukken in een nieuw paragraafblok om er snel een toe te voegen.

Tekst toevoegen aan een scheidingslijnblok

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Blok-interface

Elk blok heeft zijn eigen specifieke bedieningselementen waarmee je het blok direct vanuit de editor kunt bewerken. Het scheidingslijnblok is vrij eenvoudig en bevat dus alleen de knop Bloktype omzetten en Meer opties

Het scheidingslijnblok is vrij eenvoudig en bevat dus alleen de knop Bloktype omzetten en Meer opties.

Paneel blokinstellingen

Elk blok heeft specifieke opties in de sidebar van de editor, als aanvulling op de opties die in de blok-werkbalk kunnen worden gevonden. Als je de sidebar niet ziet, klik je simpelweg op het tandwielpictogram naast de knop Publiceren.

De blokinstellingen zijn beschikbaar in de sidebar.
De blokinstellingen zijn beschikbaar in de sidebar.

Stijlen

In dit tabblad kun je drie verschillende scheidingslijnstijlen selecteren: korte lijn, brede lijn (de volledige contentbreedte) en stippellijn.

Stijlen scheidingslijnblok
Stijlen scheidingslijn

Geavanceerd

Met het tabblad Geavanceerd kun je een CSS-klasse toevoegen aan je blok, zodat je aangepaste CSS kunt schrijven en de stijl van het blok naar eigen wens kunt aanpassen. Bij het selecteren van een van de drie beschikbare stijlen, wordt dit veld automatisch aangevuld met de CSS-klasse die betrekking heeft op de gekozen stijl.

CSS-klasse scheidingslijn
Aanvullende CSS-klasse gewijzigd op basis van de geselecteerde stijl.