Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Meer-blok

Meer-blok

Met het Meer-blok kan je blogitems inkorten, zodat alleen het eerste gedeelte van een bericht wordt weergegeven op de homepage, archiefpagina’s en e-mails aan abonnees.

Als je de klassieke editor gebruikt, bekijk dan deze stappen voor het toevoegen van de Meer-tag.

Het Meer-blok toevoegen

Om een Meer-blok toe te voegen, klik je op het invoegpictogram. Zoek naar het Meer-blok en klik erop om het toe te voegen aan het bericht of de pagina.

Je kan ook /meer invoeren en op Enter drukken in een nieuw paragraafblok om er snel een toe te voegen.

Tekst toevoegen aan een Meer-blok

Wanneer je dit doet, wordt er direct na je samenvatting een link geplaatst, waarmee de lezer naar het volledige bericht wordt geleid. Je kan deze link overal in een bericht plaatsen en naar je eigen wensen aanpassen. Hier zie je hoe!

Overzicht Meer-blok
Overzicht Meer-blok (editor-weergave)

Dit is hoe het eruitziet op je site (je ziet mogelijk verschillende stijlen, afhankelijk van je thema):

Meer-blok (resultaat)
Meer-blok (resultaat)

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Blok-interface

Elk blok heeft zijn eigen specifieke bedieningselementen waarmee je het blok direct vanuit de editor kan bewerken. Het Meer-blok biedt je verschillende gebruiksmogelijkheden.

Werkbalk Meer-blok
Je kan op het blok klikken om de gebruiksmogelijkheden weer te geven.

Het blok bewerken

Zodra je het blok toevoegt, kan je de tekst Meer lezen bewerken, die standaard wordt weergegeven wanneer op het midden van de stippellijn wordt geklikt, waardoor de tekst wordt gewist en je kan invullen wat je maar wilt.

Meer-blok - Tekst bewerken

Venster Blokinstellingen

Naast de opties in de blok-werkbalk bevat elk blok ook nog speciale opties in de sidebar van de editor. Klik op het blok om de aanvullende instellingen in de sidebar te openen. Als je de sidebar niet ziet, klik je op het tandwielpictogram naast de knop Publiceren.

Venster Meer-blok
Venster Blokinstellingen

In dit venster vind je een aanvullende optie: de schakelaar teaser verbergen

Door de optie teaser verbergen aan te zetten, wordt de content vóór het Meer-blok niet weergegeven in het volledige bericht zodra de gebruiker op de knop Meer lezen klikt.

Deze optie is standaard uitgeschakeld. Als je de content vóór het Meer-blokwilt weergeven in het volledige bericht zodra de gebruiker op de knop Meer-blok klikt, raden we je aan deze functie uitgeschakeld te laten.

Zet de optie aan als je aangepaste tekst op de homepage, archiefpagina’s en e-mails aan abonnees wilt weergeven, wat net zo werkt als een samenvatting van het bericht.