Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Codeblok

Codeblok

Net zoals met de functie Plaatsen van de broncode in de klassieke editor, kun je met het codeblok geformatteerde code toevoegen die anderen kunnen bekijken.

Voeg het codeblok toe via het blok-invoegpictogram of de slash-opdracht /code.
Voeg het codeblok toe via het blok-invoegpictogram of de slash-opdracht /code.
Door content toe te voegen aan het codeblok wordt de content met -tags weergegeven.
Door content toe te voegen aan het codeblok wordt de content met -tags weergegeven.

Om een codeblok toe te voegen, klik je op het blok-invoegpictogram.

Je kunt ook /code invoeren en op Enter drukken in een nieuw paragraafblok om er snel een toe te voegen.

Je kunt de slash-opdracht /code gebruiken om een codeblok toe te voegen.
Je kunt de slash-opdracht /code gebruiken om een codeblok toe te voegen.

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Blok-interface

Elk blok heeft zijn eigen specifieke bedieningselementen waarmee je het blok direct vanuit de editor kunt bewerken. Het codeblok geeft alleen het pictogram voor blokinstellingen weer in de blok-werkbalk. Je kunt het codeblok eventueel omzetten in een vooraf geformatteerd blok.

Het codeblok geeft alleen het pictogram voor blokinstellingen weer in de blok-werkbalk.
Het codeblok geeft alleen het pictogram voor blokinstellingen weer in de blok-werkbalk.

Zijbalk-instellingen

De meeste blokken hebben specifieke opties in de zijbalk van de editor, als aanvulling op de opties die in de blok-werkbalk kunnen worden gevonden. Als je de zijbalk niet ziet, klik je simpelweg op het tandwielpictogram naast de knop Publiceren.

Voor het codeblok wordt alleen Aanvullende CSS-klassen in de sidebar weergegeven.
Voor het codeblok wordt alleen Aanvullende CSS-klassen in de zijbalk weergegeven.

Geavanceerd

Met het tabblad Geavanceerd kun je een CSS-klasse toevoegen aan je blok, zodat je aangepaste CSS kunt schrijven en de stijl van het blok naar eigen wens kunt aanpassen.