WordPress.com en WordPress.org

WordPress is een publicatieplatform waarmee iedereen gemakkelijk online kan publiceren en waarop miljoenen websites zijn gebaseerd. Er zijn twee versies: de volledig gehoste WordPress.com en de zelf gehoste versie, waarvoor software gratis beschikbaar is op WordPress.org.

WordPress.com
Concentreer je op je mooie content en laat ons voor de rest zorgen.
WordPress.com Business abonnement
Profiteer van het beste van beide werelden: het probleemloze gemak van een beheerd platform waarbij jij je kunt concentreren op je content.
WordPress.org
Stroop je mouwen op en host je website zelf.
Aan de slag Start met Business Ga naar WordPress.org
Premium hosting, veiligheid en back-ups zijn inbegrepen. Je kunt zelfs upgraden naar een aangepast domein zoals JouwPrimaDomein.com. Je aangepaste domein, premium hosting, veiligheid en back-ups zijn inbegrepen. Even veilig als WordPress.com, even veelzijdig als zelf-gehost. Je moet zelf een host vinden, back-ups maken en onderhoud uitvoeren. We bieden VaultPress voor beveiliging en back-ups.
Kies uit honderden prachtige thema’s. Personaliseer met Custom Design. Kies en bewerk elk van onze honderden prachtige thema’s of installeer je eigen aangepaste thema. Installeer aangepaste thema’s. Ontwikkel je eigen thema’s met PHP en CSS.
Integreer Facebook, Twitter, Tumblr en andere social media op je site. Functies voor delen zijn inbegrepen voor Facebook, Twitter, Instagram en andere social media. Installeer een plugin zoals Jetpack om delen mogelijk te maken op je site.
Veelgebruikte functies zoals delen, statistieken, reacties en enquêtes zijn inbegrepen. Er hoeven geen plugins te worden geïnstalleerd. Veelgebruikte functies zoals delen, statistieken, reacties en enquêtes zijn inbegrepen.
Je kunt plugins installeren om extra functies aan je site toe te voegen (bijvoorbeeld om je eigen WooCommerce-winkel te maken).
Installeer plugins om extra functies aan je site te voegen.
Persoonlijke ondersteuning en de WordPress.com forums zijn altijd beschikbaar. Een persoonlijke configuratiesessie, live chat en 24/7/360 ondersteuning per e-mail. Ga voor hulp naar de ondersteuningsforums van WordPress.org.
Je moet je registreren voor een account op WordPress.com en onze servicevoorwaarden naleven. Je moet je registreren voor een account op WordPress.com en onze servicevoorwaarden naleven. Registratie bij WordPress.org is niet verplicht.
Aan de slag Start met Business Ga naar WordPress.org

WordPress is een community-driven project dat wordt ontwikkeld door en voor mensen zoals jij. Vele duizenden mensen van over de hele wereld dragen bij aan het project en vele miljoenen websites zijn erop gebaseerd — 30% van het web in totaal. Van grote bedrijfswebsites tot persoonlijke blogs en alles daartussenin: iedereen kan publiceren met WordPress.

Er zijn twee manieren om aan de slag te gaan met WordPress. Je kunt een WordPress-installatie hosten op je eigen server of je kunt je site hier bij WordPress.com hosten en ons voor alle technische aspecten laten zorgen.

Zelf je eigen WordPress-site hosten kan leuk en dankbaar zijn, maar vereist ook enige technische kennis en legt meer verantwoordelijkheid bij jou, de uitgever. Je kunt de WordPress-software gratis downloaden op http://wordpress.org. De software werkt echter pas nadat deze op een webserver is geïnstalleerd.
Je moet zelf je eigen thema’s en plugins opzoeken en installeren. Bij veel hostingproviders kan je WordPress met één klik installeren — hier zijn een paar voorbeelden. Er zijn ook veel webontwikkelingsbedrijven die zijn gespecialiseerd in het samenstellen van WordPress-sites.

WordPress.com is anders. Hier bij WordPress.com hoef je je software niet te downloaden, hoef je niet te betalen voor hosting en hoef je geen webserver te beheren. Jij kunt je concentreren op je mooie content en de rest aan ons overlaten.

WordPress.com is een geweldige keuze voor bloggers, fotografen, kunstenaars, loodgieters, artsen, restaurateurs — bijna iedereen. Maar  techneuten die de volledige controle willen houden over hun code, moeten overwegen om hun eigen WordPress-installatie te hosten. We bieden een groot aantal thema’s en ingebouwde pluginfuncties. Je hoeft die dus niet zelf te uploaden , hoewel dat wel mogelijk is als je een Business abonnement gebruikt.

Het publiceren van je eigen website is altijd gratis hier bij WordPress.com en premium-upgrades zijn verkrijgbaar om je site in de hoogste versnelling te zetten. Met deze upgrades kan je een aangepast domein (zoals JouwPrimaDomein.com) gebruiken, het uiterlijk van de site grondig aanpassen, HD-video’s uploaden en nog veel meer.

WordPress.com is een commerciële onderneming die eigendom is van Automattic, een bedrijf dat is gestart door de oprichter en ontwikkelaar van WordPress en wordt onderhouden door full-time ontwikkelaars, designers en ondersteuningstechnici. Automatticians (medewerkers van Automattic) dragen regelmatig bij aan WordPress-software zodat de hele gemeenschap daarvan kan profiteren.

Niet zeker welke weg je moet inslaan? Lees meer over WordPress.com en WordPress.org om te zien welke weg het meest geschikt is voor jou.