Verschil tussen bericht en pagina

Er zijn belangrijke verschillen tussen berichten en pagina’s in je WordPress-blog.

Berichten

Berichten zijn teksten die in omgekeerde chronologische volgorde op de homepage van de blog of op de berichtenpagina worden weergegeven als je er een hebt ingesteld via Instellingen  Aflezen. Als je een of meer sticky berichten hebt, worden deze vóór andere berichten weergegeven. Berichten zijn beschikbaar in de Archieven, Categorieën, Recente berichten en andere widgets. Berichten worden ook weergegeven in de RSS-feed van de blog. In de Aflees-instellingen kun je instellen hoeveel berichten tegelijk worden weergegeven. De URL voor een bericht bevat de datum waarop het bericht is gepubliceerd, zoals hier: http://jouwcooleblog.wordpress.com/2016/11/30/post-title/

Als je wilt dat berichten op een andere pagina dan je homepage worden weergegeven, lees dan dit artikel: Voorpagina.

Zie Berichten voor meer gedetailleerde informatie.

↑ Inhoudsopgave ↑

Pagina's

Pagina’s zijn statisch en worden niet per datum weergegeven. Op pagina’s kunnen geen tags of categorieën worden toegepast. Een pagina Over is een klassiek voorbeeld. Pagina’s kunnen in de sidebar worden weergegeven met de widget Pagina’s en sommige thema’s geven pagina’s in tabbladen weer bovenaan de blog. Als je 50 pagina’s hebt en de widget Pagina’s gebruikt, dan worden alle pagina’s altijd weergegeven. De URL voor een pagina ziet er als volgt uit: http://jouwcooleblog.wordpress.com/paginatitel/

Zie Pagina’s voor meer gedetailleerde informatie.

Hoeveel kan ik er hebben?
Er is geen limiet voor het aantal berichten of pagina’s dat je kunt hebben.

Hoe plaats ik een bericht op een pagina?

Alle berichten worden op de hoofd-berichtenpagina weergegeven, maar je kunt ook specifieke berichten op categoriepagina’s weergeven met onze functie aangepaste menu’s. Als je wilt, kun je de standaardpagina voor berichten die worden weergegeven, wijzigen via Instellingen  Aflezen in het dashboard.  Je zult je Voorpagina dan waarschijnlijk ook moeten wijzigen.