Terug naar Ondersteuning Probleemoplossing Problemen met voorbeeldweergaven en cookies van derden

Problemen met voorbeeldweergaven en cookies van derden

Cookies zijn kleine stukjes data, opgeslagen in tekstbestanden, die op je computer of andere apparaten worden opgeslagen wanneer sites in een browser worden geladen. Meer informatie over hoe cookies worden gebruikt op WordPress.com.

Als je geen voorbeeld ziet van je berichten, pagina’s of thema’s op je site, dan moet je mogelijk cookies van derden inschakelen in je browser.

Je browser controleren…

Cookies van derden inschakelen

Elke browser heeft aparte instellingen om cookies van derden te configureren. Hieronder vind je hoe je cookies van derden kan instellen in de browser die je gebruikt:

Mogelijk wil je cookies van derden niet inschakelen voor alle sites. In dat geval kan je cookies van derden alleen inschakelen voor WordPress.com. Elke browser heeft aparte instellingen om cookies van derden toe te staan voor specifieke domeinen (d.w.z. een uitzondering te maken). Je moet uitzonderingen toevoegen voor de volgende domeinen:

1. [*.]wordpress.com
  2. voorbeeld.wordpress.com (“voorbeeld” is de volledige naam van je WordPress.com-site. Deze vind je via Mijn site → Upgrades → Domeinen).
  3. Als je een aangepast domein hebt (zoals aangepastdomein.com), moet je ook cookies toestaan van dat domein.

Je kan natuurlijk ook cookies inschakelen voor alle sites. Dan hoef je geen uitzonderingen in te stellen.

Wat is nu het probleem?

Als je je eigen aangepaste domein hebt voor je site, dan is de cookie die wordt gebruikt om je inloggegevens op te slaan een cookie van derden. De cookie komt dan wel van het domein ‘wordpress.com’, maar de browser wordt gevraagd om deze te lezen als je naar je eigen domein gaat.

Neem het volgende voorbeeld:

Als je het voorbeeld van een conceptbericht die je hebt bewerkt, wilt bekijken, openen we een nieuwe venster met de conceptpost op je site. Het adres van dat venster is dan https://aangepastdomein.com/?p=xxxx&preview=true

Omdat je ingelogd moet zijn om conceptberichten te bekijken, vraagt WordPress.com je browser om de inlogcookie.

Omdat de voorbeeldpagina van het domein aangepastdomein.com komt, en de inlogcookie van het domein wordpress.com, wordt de vereiste informatie niet verstuurd in een browser waarin cookies van derden niet zijn ingeschakeld. Het voorbeeld van een pagina of bericht werkt dan dus niet.