Terug naar Ondersteuning Account Je site leegmaken

Je site leegmaken

Soms heb je een tijdje gewerkt aan een site, maar wil je opnieuw beginnen. Er zijn twee manieren waarop je content op je WordPress.com-site kunt verwijderen en opnieuw kunt beginnen.

Bekijk een video waarin wordt uitgelegd welke opties je hebt om je site leeg te maken en scrol naar beneden voor stapsgewijze instructies.

Optie 1: Je site leegmaken

Als je een nieuwe start wil op je WordPress.com-site, kun je alle content verwijderen en toch je huidige WordPress.com-adres behouden (zoals yourgroovysite.wordpress.com). Zo verwijder je elk type content:

Bulksgewijs verwijderen van pagina’s, berichten, categorieën en/of tags

Deze instructies hebben betrekking op de WP Admin-interface. Om deze interface te bekijken, klik je rechtsboven op het tabblad Weergave en selecteer je Klassieke weergave.

Je kunt een bulksgewijze bewerking uitvoeren om meerdere pagina’s, berichten, categorieën of tags tegelijkertijd te wijzigen. Om dat te doen, ga je naar:

Selecteer de items die je wilt verwijderen met de selectievakjes aan de linkerkant. Om alle opties te selecteren, klik je op het vakje naast Titel. Vervolgens ga je naar de lijst Bulkacties, selecteer je Naar prullenbak verplaatsen en klik je op Toepassen.

Pagina’s individueel verwijderen

Ga naar Pagina’s en klik op de ellips (drie puntjes) naast elke pagina en zoek naar de optie Prullenbak die wordt weergegeven. Hiermee wordt de pagina naar de Prullenbak verzonden, waardoor deze niet meer zichtbaar is op de site, maar binnen 30 dagen kan worden teruggezet indien je van gedachten verandert.

Berichten individueel verwijderen

Ga naar Berichten en klik op de ellips (drie puntjes) naast elk bericht en zoek naar de optie Prullenbak die wordt weergegeven. Hiermee wordt het bericht naar de Prullenbak verzonden, waardoor het niet meer zichtbaar is op de site, maar binnen 30 dagen kan worden teruggezet indien je van gedachten verandert.

Categorieën individueel verwijderen

Je kunt je categorieën beheren door naar Berichten → Categorieën te gaan. Klik op de ellips (drie puntjes) naast een categorie en zoek naar de optie Verwijderen die wordt weergegeven. De standaard categorie kan niet worden verwijderd.

Tags individueel verwijderen

Je kunt je tags beheren door naar Berichten → Tags te gaan. Klik op de ellips (drie puntjes) naast een tag en zoek naar de optie Verwijderen die wordt weergegeven.

Media verwijderen

Om al je mediabestanden te verwijderen, volg je de volgende stappen:

1. Ga naar Media.
  2. Klik op de eerste (meest recente) afbeelding die wordt weergegeven in je media.
  3. Houd de Shift-toets op je toetsenbord ingedrukt en gebruik je muis om op de laatste afbeelding in je media te klikken. Elk item in je media wordt nu geselecteerd.
  4. Klik op het prullenbakpictogram om de geselecteerde bestanden permanent te verwijderen.
Bewegende gif over het verwijderen van meerdere media-items tegelijkertijd
Meerdere media-items tegelijkertijd verwijderen

Optie 2: Een nieuwe site aanmaken

De andere optie is een nieuwe site te maken, met een nieuw WordPress.com-adres, in je bestaande WordPress.com-account. Er is geen limiet voor de hoeveelheid sites die je kan hebben in je WordPress.com-account.