Terug naar Ondersteuning Verhoog je bezoekersaantallen Delen

Delen

Onderaan elk bericht en elke pagina kun je deelknoppen toevoegen voor je lezers, zodat ze je content via verschillende sociale netwerken en services kunnen delen.

Bekijk de onderstaande video voor een kort overzicht van de werking en lees daarna verder voor meer voorbeelden en instellingen.

Deelopties aanpassen

De deelopties van je site of blog aanpassen:

1. Ga naar Tools → Marketing
  2. Klik daarna op het item Deelknoppen bovenaan in het menu
De header van het Marketing-gedeelte met uitgelichte Deel-knoppen.

Je kunt een van de of alle onderstaande services aan je berichten en pagina’s toevoegen:

• Twitter
  • Facebook
  • Tumblr
  • Pinterest
  • Reddit
  • LinkedIn
  • Pocket
  • Press This
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Skype
  • E-mail
  • Afdrukken

Geef Likes- en Deel-knoppen weer

Het gedeelte Delen waarin je kunt selecteren waar de like- en deel-knoppen zullen worden weergegeven.

Je kunt bepalen op welke paginatypes de like- en deel-knoppen zullen verschijnen. De pagina- en berichttypes waarop de knoppen moeten verschijnen kun je aan- of uitzetten. Vervolgens klik je op Wijzigingen opslaan

Wanneer de optie Likes op reacties is aangevinkt, kunnen je bezoekers reacties op je site ‘liken’.

Wanneer je je Twitter-gebruikersnaam weergeeft, wordt jouw Twitter-handle meegenomen in tweets over jouw berichten of pagina’s.

Je services aanpassen

Je bezoekers kunnen aan de hand van de deelknoppen je pagina of bericht op hun favoriete sociale netwerk delen, per e-mail versturen of afdrukken.

De optie om labeltekst en deel-knoppen te bewerken en om een 'Meer'-knop toe te voegen.

Klik opDeelknoppen bewerken om de services die je gebruikt te configureren:

De deelknoppen bewerken uitgelicht.

Als je deelknoppen wilt toevoegen, selecteer je de services die je wilt gebruiken inhet gedeelte Zichtbare knoppen bewerken. Als je dit doet, worden deze aan de bovenstaande voorbeeldweergave toegevoegd.

Klik nogmaals op een knop om de selectie ervan ongedaan te maken.Je kunt de knoppen ook herschikken door op de knop Herschikken te klikken. Hierna kun je de knoppen in de volgorde slepen die je wilt.

De muisaanwijzer klikt op de optie Zichtbare knoppen bewerken en sleept knoppen in de gewenste volgorde.

Je kunt daarnaast de knop Meer toevoegen die deelknoppen bevat die je alleen in een verborgen vervolgkeuzemenu wilt weergeven door te klikken op de optie + Knop ‘Meer’ toevoegen.

Marketing → Delen → Knop Meer toevoegen

Deze worden als volgt op je site weergegeven:

Marketing → Delen → Meer

📌

Sommige services zijn niet beschikbaar als je blog is gemarkeerd als privé.

Deelopties aanpassen

Je kunt ook de werking, vormgeving en weergavelocatie van de knoppen aanpassen aan de hand van de instellingen onderaan de pagina:

Marketing → Delen → Stijl knoppen

De optie Officiële knoppen haalt de knoppen rechtstreeks van services zoals Twitter, Facebook, LinkedIn, Reddit en Pocket. Sommige services geven het deelaantal in real-time op je blog weer, zoals gemeld vanaf die service.

Officiële knopaantallen

Wat belangrijke informatie over elke service:

Als je de officiële knoppen wilt inschakelen, scrol je naar beneden in het menu Knoppenstijl en klik je op Officiële knoppen.

Sla je wijzigingen op en bekijk je blog om de resultaten te zien.

Je kunt ook de labeltekst bewerken die boven de deelknoppen wordt weergegeven door op de knop Labeltekst bewerken bovenaan de pagina te klikken.

Labeltekst bewerken
Labeltekst bewerken - Tekst toevoegen

Als je de labeltekst hebt gewijzigd, klik je eerst op Sluiten en daarna op Wijzigingen opslaan om de wijzigingen van je deellabel te publiceren.

Delen/likes van specifieke berichten uitschakelen

Je kunt het delen en/of de like-knoppen per bericht of pagina uitschakelen door middel van het vak of de vakken in het gedeelte Likes en delen van de editor:

Via het Jetpack-pictogram

Bericht-/pagina-editor → Jetpack-opties

Bekijk dit ondersteuningsdocument voor likes voor meer informatie over de Like-knop.

Probleemoplossing

Als het niet lukt om de deelknoppen op je blog weer te geven, bekijk dan het volgende:

Ik zie de knoppen niet op mijn voorpagina.
Zorg dat je de instelling ‘Voorpagina, archiefpagina’s en zoekresultaten’ voor ‘Knoppen weergegeven op’ hebt geselecteerd.

De Twitter-deelknop gebruikt ‘via @wordpressdotcom’, maar ik wil dit vervangen door mijn Twitter-gebruikersnaam.
Je kan je Twitter-gebruikersnaam toevoegen met de Twitter-deelknop in het gedeelte Deelknoppen van je dashboard.

Ik kan veel van de Beschikbare services op de pagina Deelopties niet selecteren.
Als je blog privé is, zie je minder vermelde services.

Mijn deelaantal staat weer op nul! Kan ik mijn eerdere deelaantallen terugkrijgen? Nee. Als de aantallen zijn veranderd vanwege een aangepaste domeinnaam, zoals van mijnsitehier.wordpress.com naar mijnsitehier.com of van HTTP naar HTTPS zijn deze aantallen rechtstreeks van de socialmedianetwerken afkomstig en niet van ons, en worden eerdere aantallen niet meegeteld nadat de URL is gewijzigd.

Wat houdt het deelaantal van Facebook precies in? Als je volgens Facebook de officiële Facebook-deelknop gebruikt, omvat het deelaantal het volgende:

Mijn Twitter-deelknop geeft geen deelaantallen weer.

Twitter heeft de deelaantallen van de bijbehorende officiële deelknoppen verwijderd. Je kunt echter bekijken wat je gebruikers delen en welke services ze gebruiken om te delen in je blogstatistieken.