Sociale hulpmiddelen

Publicize

Deze gids bevat instructies om je WordPress.com-site te verbinden met verschillende social media-services. Zodra je verbonden bent met een service, kan je je berichten automatisch delen via deze service.

Ga op je dashboard naar Mijn site → Delen om je site te verbinden met je social media. Je krijgt verschillende services te zien in het gedeelte Publicize: Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Tumblr, Path en Eventbrite. Als je verbinding wil maken met een service, klik je op de knop Verbinden en volg je de aanwijzingen.

Heb je meer informatie nodig of lukt het niet om verbinding te maken met een bepaalde service? Lees dan verder.

Opmerking: Per 1 augustus 2018 heeft Facebook een wijziging in zijn platform doorgevoerd: met tools van derden kunnen berichten naar Facebook-profielen niet langer automatisch wordt gedeeld. Dit geldt ook voor Publicize. Als je een Facebook-profiel hebt gekoppeld aan je site, kan Publicize je nieuwe berichten op Facebook niet langer automatisch delen. Delen met Facebook-pagina’s blijft werken als voorheen.

Als je je bezorgdheid hierover met Facebook wilt delen, ga je naar hun Help-gemeenschap.

Publicize gebruiken

Zodra je een koppeling naar een van deze services hebt goedgekeurd, krijg je een gedeelte Publicize te zien in het vak Publiceren in je scherm voor het schrijven van berichten telkens wanneer je een nieuw bericht schrijft.

Vak Publicize

Wanneer je je bericht zoals gewoonlijk publiceert, zie je het verschijnen in de services die je hebt ingeschakeld. Als je je wilt afmelden voor de Publicize-services voor een specifiek bericht, schakel je de vakjes uit naast de Publicize-koppelingen die je wilt uitschakelen.

Je kunt ook de melding aanpassen waarmee je bericht op je services wordt aangekondigd:

Publicize-bericht aanpassen

↑ Inhoudsopgave ↑

Je content opnieuw delen

Als je je content opnieuw wilt delen, ga je naar je bestaande berichten op Mijn sites → Blogberichten en zoek je het bericht op dat je opnieuw wilt aanprijzen.
Onder elk bericht in je berichtenlijst vind je een knop Delen. Wanneer je erop klikt, verschijnt er een menu om te delen.

Deze functie is actief voor gebruikers van het WordPress.com Premium abonnement en het Business abonnement.

zrzut-ekranu-2017-02-14-o-16-27-30

De standaardmelding is je berichttitel, maar je kunt dit aanpassen voor een persoonlijker tintje.

Door een selectie te maken uit je gekoppelde Publicize-accounts, kan je je melding samenstellen voor specifieke media en doelgroepen en voor elk daarvan verschillende bewoordingen gebruiken.

Als je probeert een bericht van een andere auteur op je site te delen, moet je zorgen dat de Publicize-koppelingen globaal zijn en geldig zijn voor alle gebruikers op de site. Als ze dat niet zijn, kan je alleen die berichten opnieuw delen waarvan je zelf de auteur bent.

↑ Inhoudsopgave ↑

Publicize configureren

Om Publicize te configureren op je WordPress.com-site ga je naar Mijn site → Delen in je dashboard.

Mijn site - Delen

In het gedeelte Publicize zie je een lijst services waar je je berichten kunt delen. Klik op Verbinden naast de service die je wilt inschakelen.

Publicize-koppelingen

↑ Inhoudsopgave ↑

Facebook-pagina's

Opmerking: Per 1 augustus 2018 heeft Facebook een wijziging in zijn platform doorgevoerd: met tools van derden kunnen berichten naar Facebook-profielen niet langer automatisch wordt gedeeld. Dit geldt ook voor Publicize. Als je een Facebook-profiel hebt gekoppeld aan je site, kan Publicize je nieuwe berichten op Facebook niet langer automatisch delen en kan je geen nieuwe verbinding maken met een Facebook-profiel. Delen met Facebook-pagina’s blijft werken als voorheen.

Als je je bezorgdheid hierover met Facebook wilt delen, ga je naar hun Help-gemeenschap.

Ga naar de pagina Mijn site → Delen en klik op de knop Verbinden naast Facebook. Je wordt gevraagd om de verbinding tussen je WordPress.com-site en je Facebook-account toe te staan en toegang te verlenen tot je openbare profiel en vriendenlijst.

Inloggen met Facebook.

Klik op de knop Doorgaan als…. Facebook vraagt je vervolgens om WordPress.com toe te staan berichten namens jou openbaar te publiceren.

Toestemming voor WordPress om te publiceren

Op deze pagina kan je ook instellen of berichten gemaakt met Publicize zichtbaar moeten zijn voor iedereen, d.w.z. voor iedereen op Facebook, alleen voor je vrienden of alleen voor jou. Selecteer de gewenste optie en klik op de knop OK om ook dit toe te staan.

Tot slot wordt je gevraagd om WordPress.com toe te staan je pagina’s te beheren. Klik ook hiervoor op OK.

Toestemming om pagina's te beheren

Je wordt teruggevoerd naar de pagina Delen op WordPress.com en krijgt een succesbericht te zien. Hier kan je kiezen met welke van de pagina’s in je account je verbinding wilt maken. Opmerking: Je kunt verbinding maken met maar één Facebook-pagina per WordPress.com-account per site.

Facebook-pagina selecteren

Nadat je hebt geklikt op Verbinden, klik je op de pijl naast de knop Verbinding verbreken en krijg je de optie te zien om deze verbinding beschikbaar te maken voor alle gebruikers van de site. Dit betekent dat wanneer een andere gebruiker een bericht maakt, dit bericht ook wordt gepubliceerd op deze Facebook-pagina.

Verbindingsopties voor Facebook

↑ Inhoudsopgave ↑

Google+ profielen en pagina's

Ga naar de pagina Mijn site → Delen en klik op de knop Verbinden naast Google+. Je wordt gevoerd naar Google, waar je wordt gevraagd om je geselecteerde verbinding tussen je WordPress.com-site en je Google+ account goed te keuren. Klik op Toestaan.

Informatie naar Google

Op het volgende scherm zie je een bericht met de vraag om de account te bevestigen waarvoor je toestemming wilt geven. Klik op Verbinden.

Google+ verbinding bevestigen

Je krijgt een bericht te zien dat je verbinding hebt gemaakt In het dialoogvenster krijg je de keuze om verbinding te maken met een ander account. Je kunt ook het vakje inschakelen om deze verbinding beschikbaar te maken voor alle sitebeheerders. Dit betekent dat wanneer een andere gebruiker een bericht maakt, dit bericht ook wordt gepubliceerd op dit profiel of deze pagina van Google+.

Opmerking: Alle berichten die door Publicize worden gedeeld met een profiel of pagina van Google+, zijn openbaar. Hoewel het voorheen mogelijk was om de zichtbaarheid van je berichten te wijzigen, biedt Google+ deze optie niet langer.

↑ Inhoudsopgave ↑

Twitter

Bekijk de onderstaande video voor een kort overzicht van de werking en lees daarna verder voor meer voorbeelden en instellingen.

Ga naar de pagina Mijn site → Delen en klik op de knop Verbinden naast Twitter. Je wordt gevoerd naar Twitter, waar je wordt gevraagd de verbinding tussen je WordPress.com-site en je Twitter-account goed te keuren. Klik op Autoriseer app.

Twitter autoriseren

Bevestig daarna de account die je wilt autoriseren en klik vervolgens op Verbinden.

Twitter-account autoriseren

Je krijgt een bericht te zien dat je verbinding hebt gemaakt In het dialoogvenster krijg je de keuze om verbinding te maken met een ander account. Je kunt ook het vakje inschakelen om deze verbinding beschikbaar te maken voor alle sitebeheerders. Dit betekent dat wanneer een andere gebruiker een bericht maakt, dit bericht ook wordt gepubliceerd op dit Twitter-profiel.

Verbindingsinstellingen voor Twitter

↑ Inhoudsopgave ↑

LinkedIn

Ga naar de pagina Mijn site → Delen en klik op de knop Verbinden naast LinkedIn. Je wordt gevoerd naar LinkedIn, waar je wordt gevraagd de verbinding tussen je WordPress.com-site en je LinkedIn-account goed te keuren. Klik op Toegang toestaan.

Schermafbeelding op 14-2-2014 om 14.21.35

Bevestig daarna de account die je wilt autoriseren en klik vervolgens op Verbinden. Je krijgt een bericht te zien dat je verbinding hebt gemaakt In het dialoogvenster krijg je de keuze om verbinding te maken met een ander account. Je kunt ook het vakje inschakelen om deze verbinding beschikbaar te maken voor alle sitebeheerders. Dit betekent dat wanneer een andere gebruiker een bericht maakt, dit bericht ook wordt gepubliceerd op dit LinkedIn-profiel.

↑ Inhoudsopgave ↑

Tumblr

Ga naar de pagina Mijn site → Delen en klik op de knop Verbinden naast Tumblr. Je wordt gevoerd naar Tumblr, waar je wordt gevraagd de verbinding tussen je WordPress.com-site en je Tumblr-account goed te keuren. Klik op Toestaan.

Tumblr-toegang toestaan

Als je meer dan één Tumblr-site hebt, wordt je gevraagd met welke site je verbinding wilt maken:

Tumblr-account selecteren om mee te verbinden.

Nadat je de account hebt bevestigd waarvoor je toestemming wilt geven, krijg je een bericht te zien dat je verbinding hebt gemaakt. In het dialoogvenster krijg je de keuze om verbinding te maken met een ander account. Je kunt ook het vakje inschakelen om deze verbinding beschikbaar te maken voor alle sitebeheerders. Dit betekent dat wanneer een andere gebruiker een bericht maakt, dit bericht ook wordt gepubliceerd op dit Tumblr-profiel.

Verbindingsinstellingen voor Tumblr

↑ Inhoudsopgave ↑

Path

Ga naar de pagina Mijn site → Delen en klik op de knop Verbinden naast Path. Je wordt gevoerd naar Path, waar je wordt gevraagd de verbinding tussen je WordPress.com-site en je Path-account goed te keuren. Klik op Toestaan.

connection_screen

Nadat je de account hebt bevestigd waarvoor je toestemming wilt geven, krijg je een bericht te zien dat je verbinding hebt gemaakt. In het dialoogvenster krijg je de keuze om verbinding te maken met een ander account. Je kunt ook het vakje inschakelen om deze verbinding beschikbaar te maken voor alle sitebeheerders. Dit betekent dat wanneer een andere gebruiker een bericht maakt, dit bericht ook wordt gepubliceerd op dit Path-profiel.

↑ Inhoudsopgave ↑

Afbeeldingen in Publicize

Facebook Publicize selecteert gewoonlijk afbeeldingen van minimaal 480 x 480 pixel in de volgende volgorde:

1. Aanbevolen afbeelding
  2. De eerste afbeelding van een diapresentatie binnen het bericht
  3. De eerste afbeelding van een galerij binnen het bericht
  4. Een afbeelding die is bijgevoegd bij het bericht en is ingevoegd
  5. Een andere afbeelding in het bericht (niet bijgevoegd, maar misschien gekoppeld)

Twitter vereist dat je eerst je site valideert voor het gebruik van Twitter Cards om afbeeldingen te delen via Publicize. Je doet dit door een bericht te sturen naar hun Card Validator. Dit moet worden gedaan voor elk kaarttype door een berichtvoorbeeld voor elk type te verzenden. Als je bericht bijvoorbeeld een galerij bevat, deelt Twitter het als een galerijkaart en moet dit kaarttype worden gevalideerd.

Tumblr Publicize geeft een afbeelding weer als je bericht een berichtindeling voor afbeeldingen heeft of als er een afbeelding is opgenomen in de eerste 256 tekens van het bericht.

Deze social media-services veranderen soms zelf dingen en een andere afbeelding kunnen weergeven dan verwacht. Over het algemeen werken de dingen echter zoals beschreven. Om maximale controle uit te oefenen over welke afbeelding wordt weergegeven, moet je een aanbevolen afbeelding instellen voor elk bericht.

↑ Inhoudsopgave ↑

Aanvullende informatie

Meerdere verbindingen naar dezelfde account: Je kunt verbinding maken met meerdere social media-accounts vanuit dezelfde WordPress.com-account. Dit betekent dat je verbinding kunt maken met bijvoorbeeld vijf Twitter-accounts en dat je berichten naar elk van deze accounts worden gepubliceerd. Als je blogbeheerder bent, kan je bovendien iedere verbinding ‘delen’, zodat al je auteurs kunnen publiceren op dezelfde account zonder dat elke auteur zelf afzonderlijk een eigen verbinding hoeft op te zetten Verder kunnen andere beheerders, editors of auteurs van WordPress.com op de blog ook hun eigen Publicize-verbindingen hebben naast die van jou. Je kunt maar één keer verbinding maken met een persoonlijke Facebook-account. Het is niet mogelijk om gelijktijdig verbinding te maken met een persoonlijk Facebook-account en een Facebook-pagina die is gemaakt door die account.

Gebruikers configureren die geen beheerder zijn: de voorgaande stappen zijn beschreven voor de gebruikersrollen Beheerder, Editor of Auteur. Als je bijdrager bent aan een blog, kan je Publicize niet gebruiken. Alleen beheerders kunnen hun verbindingen met andere gebruikers delen.

Een opmerking over de servicevoorwaarden: Wanneer je je bericht via Publicize deelt met een andere online service, kunnen voor je gedeelde content de gebruiksvoorwaarden van die andere service gelden. Veel andere online services hebben gebruiksvoorwaarden of richtlijnen voor content die verschillen van de servicevoorwaarden van WordPress.com. Vaak verlenen deze voorwaarden de service rechten op door de gebruiker gepubliceerde content die verder gaan dan de rechten die wij (Automattic) hebben op content gepubliceerd op WordPress.com.

↑ Inhoudsopgave ↑

Opnieuw verbinding maken met services

Soms kan de verbinding tussen een van je social media-services en WordPress.com verloren gaan. Je kunt dit snel oplossen aan de hand van de volgende stappen:

Opnieuw verbinding maken met Facebook

1. Meld je aan bij je WordPress.com-site. Ga naar Mijn site → Delen op je dashboard en klik op Verbinding verbreken naast de koppeling naar het profiel of de pagina van Facebook waarmee je de verbinding wilt verbreken.
  2. Laad de pagina opnieuw en bevestig dat de koppeling nu Verbinden aangeeft, maar klik er nog niet op.
  3. Meld je aan bij je Facebook-account. Ga vervolgens naar je Facebook-pagina Accountinstellingen Bedrijfsintegraties door te klikken op deze koppeling Instellingen bedrijfsintegratie.
  4. Verwijder de WordPress.com-app door het vakje ernaast aan te vinken en te klikken op Verwijderen. (Als je geen WordPress.com-rij ziet, dan kan je deze stap overslaan). Als je een pop-upvenster ziet waarin om bevestiging wordt gevraagd, klik je op de knop Verwijderen.
  5. Schakel het vakje niet in om content te verwijderen die is gemaakt door WordPress.com. Hiermee worden alle eerder gepubliceerde berichten verwijderd zonder mogelijkheid ze te herstellen.
  6. Meld je opnieuw aan bij je WordPress.com-site. Ga naar Mijn site → Delen op je dashboard en volg deze stappen om opnieuw verbinding te maken.

Opnieuw verbinding maken met Google+ en Photos van Google

1. Meld je aan bij je WordPress.com-site. Ga naar Mijn site → Delen op je dashboard en klik op Verbinding verbreken naast de koppeling naar het profiel of de pagina van Google+ waarmee je de verbinding wilt verbreken.
  2. Laad de pagina opnieuw en bevestig dat de koppeling nu Verbinden aangeeft, maar klik er nog niet op.
  3. Meld je aan bij je Google+ account. Ga vervolgens naar de pagina Instellingen van Google+ door te klikken op deze koppeling voor Instellingen.
  4. Klik links op de pagina op Aanmelden en beveiliging.
  5. Scrol omlaag naar het gedeelte Apps met accounttoegang en klik op de koppeling Apps beheren.
  6. Selecteer bij Apps van derden op het logo WordPress en klik vervolgens op de knop Toegang verwijderen.
  7. Meld je opnieuw aan bij je WordPress.com-site. Ga naar Mijn site → Delen op je dashboard en volg deze stappen om opnieuw verbinding te maken.

Opnieuw verbinding maken met Twitter

1. Meld je aan bij je WordPress.com-site. Ga naar Mijn site → Delen op je dashboard en klik op Verbinding verbreken naast de koppeling naar de Twitter-account waarmee je de verbinding wilt verbreken.
  2. Laad de pagina opnieuw en controleer of de koppeling nu Verbinden aangeeft.
  3. Wis de cookies van je browser (hiermee worden bepaalde cookies gewist die door Twitter worden ingesteld en vaak deel uitmaken van het probleem).
  4. Meld je opnieuw aan bij je WordPress.com-site. Ga naar Mijn site → Delen op je dashboard en volg deze stappen om opnieuw verbinding te maken.

Opnieuw verbinding maken met LinkedIn

1. Meld je aan bij je WordPress.com-site. Ga naar Mijn site → Delen op je dashboard en klik op Verbinding verbreken naast de koppeling naar de LinkedIn-account waarmee je de verbinding wilt verbreken.
  2. Laad de pagina opnieuw en controleer of de koppeling nu Verbinden aangeeft.
  3. Wis de cookies van je browser (hiermee worden bepaalde cookies gewist die door LinkedIn worden ingesteld en waarschijnlijk deel uitmaken van het probleem).
  4. Meld je opnieuw aan bij je WordPress.com-site. Ga naar Mijn site → Delen op je dashboard en volg deze stappen om opnieuw verbinding te maken.

↑ Inhoudsopgave ↑

Veelvoorkomende redenen waarom een bericht niet is gepubliceerd

• Als je een bericht plant, wordt het pas gepubliceerd nadat het feitelijk is gepost.
  • Wanneer je een bericht opslaat als concept, wordt het niet gepubliceerd.
  • Statische pagina’s worden niet gepubliceerd.
  • Als het probleem is dat je berichten niet worden verzonden naar een specifieke service, dan kan je dit vaak verhelpen door de verbinding te verbreken en opnieuw verbinding te maken. Zie de instructies hierboven om verbinding te maken met elk van de verschillende Publicize-services. Nadat je (opnieuw) verbinding hebt gemaakt met de services, moet je een nieuw bericht publiceren om te testen of Publicize opnieuw is verbonden