Sociale hulpmiddelen

Publicize

Deze gids bevat instructies om je WordPress.com-site te verbinden met verschillende socialmediaservices. Zodra je gekoppeld bent aan een netwerk, kun je je berichten automatisch delen via dit netwerk.

Inhoudsopgave

Publicize configureren
Publicize gebruiken
Je content opnieuw delen
Facebook-pagina’s
Twitter
LinkedIn
Tumblr
Google+-profielen en -pagina’s
Afbeeldingen in Publicize
Aanvullende informatie
Opnieuw verbinding maken met services
Veelvoorkomende redenen waarom een bericht niet is gepubliceerd

Publicize configureren

Ga op je dashboard naar Mijn sites → Gereedschap Marketing om je site te verbinden met je social media. Je krijgt verschillende services te zien in het gedeelte Verbindingen: Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr en Eventbrite. Als je verbinding wilt maken met een service, klik je op de knop Verbinden en volg je de aanwijzingen.

Heb je meer informatie nodig of lukt het niet om verbinding te maken met een bepaalde service? Lees dan verder.

Facebook staat geen hulpprogramma’s van derden, waaronder Publicize, toe om automatisch berichten te delen op Facebook-profielen. Je kunt berichten automatisch blijven delen op Facebook-pagina’s.

Wat is het verschil tussen een Facebook-profiel en een Facebook-pagina?

Als je je bezorgdheid hierover met Facebook wilt delen, ga je naar hun Help-gemeenschap.

↑ Inhoudsopgave ↑

Publicize gebruiken

Wanneer je de verbinding met een van deze diensten hebt goedgekeurd, zie je voortaan wanneer je een bericht wilt publiceren de Publicize-opties op het bevestigingsscherm onder Dit bericht delen:

Je kunt een aangepaste melding schrijven die samen met het bericht op je social media wordt geplaatst. Je kunt ook verschillende diensten uitschakelen, zodat het bericht alleen op een specifiek socialmediaplatform wordt gedeeld.

↑ Inhoudsopgave ↑

Je content opnieuw delen

Het opnieuw delen van berichten is een functie voor sites met ons WordPress.com Premium- en Business-abonnement.

Ga naar Mijn sites → Site Berichten. Zoek naar het bericht dat je opnieuw wilt delen.

Klik op het menu met de drie puntjes aan de rechterzijde van een bericht en selecteer Delen.

Vervolgens zie je de Publicize-opties waar je een aangepaste melding kunt toevoegen, kunt aangeven welk socialmediaplatform je wilt gebruiken en de verbindingen kunt beheren. Selecteer Bericht delen om het bericht opnieuw te delen.

Door een selectie te maken uit je gekoppelde Publicize-accounts, kun je je melding samenstellen voor specifieke media en doelgroepen en voor elk daarvan verschillende bewoordingen gebruiken.

Als je probeert een bericht van een andere auteur op je site te delen, moet je zorgen dat de Publicize-koppelingen globaal zijn en geldig zijn voor alle gebruikers op de site. Als ze dat niet zijn, kan je alleen die berichten opnieuw delen waarvan je zelf de auteur bent.

↑ Inhoudsopgave ↑

Facebook-pagina's

Facebook staat geen hulpprogramma’s van derden, waaronder Publicize, toe om automatisch berichten te delen op Facebook-profielen. Je kunt berichten automatisch blijven delen op Facebook-pagina’s.

Als je je bezorgdheid hierover met Facebook wilt delen, ga je naar hun Help-gemeenschap.

Houd er rekening mee dat een alleen-Pagina-account of een pagina die door de Facebook Business Manager wordt beheerd, niet kan worden gebruikt met Publicize.

• Ga naar Mijn sites → Gereedschap → MarketingVerbindingen.
  • Selecteer de knop Verbinden naast Facebook.
  • Log in het pop-upvenster in op Facebook.
  • Volg de instructies:
    • Selecteer op welke aan je profiel gekoppelde Facebook-pagina’s je berichten wilt delen.
    • Selecteer wat WordPress.com namens jou op je pagina’s mag uitvoeren.
    • Selecteer OK.
  • Je keert terug naar WordPress.com en er verschijnt een ander pop-upvenster waarin je wordt gevraagd deze verbinding met je account te bevestigen.
  • Klik op Verbinden en klaar is Kees!

↑ Inhoudsopgave ↑

Twitter

• Ga naar Mijn sites → Gereedschap → MarketingVerbindingen.
  • Klik op de knop Verbinden naast Twitter.
  • Er wordt een nieuw venster geopend. Selecteer App autoriseren.
  • Log in op je Twitter-account en selecteer het account waarmee je wilt verbinden.
  • Nadat je bent teruggekeerd naar WordPress.com, wordt een nieuw pop-upvenster weergegeven waarin je de verbinding moet bevestigen. Selecteer Verbinden.

↑ Inhoudsopgave ↑

LinkedIn

• Ga naar Mijn sites → Gereedschap MarketingVerbindingen.
  • Klik op de knop Verbinden naast LinkedIn.
  • In het venster dat wordt geopend:
    • Log in op je LinkedIn-account.
    • Keur de verbinding met WordPress.com goed door Toestaan te selecteren.
  • Nadat je bent teruggekeerd naar WordPress.com, wordt een nieuw pop-upvenster weergegeven waarin je de verbinding moet bevestigen. Selecteer Verbinden.

↑ Inhoudsopgave ↑

Tumblr

• Ga naar Mijn sites → Gereedschap MarketingVerbindingen.
  • Klik op de knop Verbinden naast Tumblr.
  • In het venster dat wordt geopend:
    • Lig in op je Tumblr-account.
    • Keur de verbinding met WordPress.com goed door Toestaan te selecteren.
  • Nadat je bent teruggekeerd naar WordPress.com, wordt een nieuw pop-upvenster weergegeven waarin je de verbinding met je account moet bevestigen. Selecteer Verbinden.

↑ Inhoudsopgave ↑

Google+-profielen en -pagina's

Google+ is in maart 2019 door Google gedeactiveerd. Het is niet langer mogelijk om berichten met Google+ te delen via Publicize.

↑ Inhoudsopgave ↑

Afbeeldingen in Publicize

Wanneer je Publicize gebruikt om een bericht te delen, halen de meeste socialmediaplatforms een afbeelding op als voorbeeldweergave.

Facebook Publicize selecteert gewoonlijk afbeeldingen van minimaal 480 x 480 pixel in de volgende volgorde:

1. Aanbevolen afbeelding
  2. De eerste afbeelding van een diapresentatie binnen het bericht
  3. De eerste afbeelding van een galerij binnen het bericht
  4. Een afbeelding die is bijgevoegd bij het bericht
  5. Een andere afbeelding in het bericht (niet bijgevoegd, maar mogelijk gekoppeld)

Publicize op Twitter:

• Twitter vereist dat je eerst je site valideert voor het gebruik van Twitter Cards om afbeeldingen te delen via Publicize.
  • Je doet dit door een bericht te sturen naar hun Card Validator. Dit moet worden gedaan voor elk kaarttype door een berichtvoorbeeld voor elk type te verzenden. Als je bericht bijvoorbeeld een galerij bevat, deelt Twitter het als een galerijkaart en moet dit kaarttype worden gevalideerd.

Tumblr Publicize geeft een afbeelding weer:

• als je bericht het berichtformaat ‘Afbeelding’ heeft;
  • als een afbeelding in de eerste 256 tekens van het bericht is ingesloten.

Deze socialmedia-services veranderen soms zelf instellingen, waardoor een andere afbeelding dan verwacht wordt weergegeven. Hoewel we proberen te beïnvloeden welke afbeelding ze gebruiken, ligt de keuze uiteindelijk bij het platform. Om maximale controle uit te oefenen over welke afbeelding wordt weergegeven, moet je een aanbevolen afbeelding instellen voor elk bericht.

↑ Inhoudsopgave ↑

Aanvullende informatie

Meerdere verbindingen naar dezelfde account:

• Bij Twitter kun je verbinding maken met meerdere socialmedia-accounts vanuit hetzelfde WordPress.com-account. Dit betekent dat je verbinding kunt maken met bijvoorbeeld vijf Twitter-accounts en dat je berichten naar elk van deze accounts worden gepubliceerd. Andere diensten, zoals Facebook, staan slechts één verbinding met Publicize toe.
  • Als je blogbeheerder bent, kun je bovendien iedere verbinding ‘delen’, zodat al je auteurs kunnen publiceren op dezelfde account zonder dat elke auteur zelf afzonderlijk een eigen verbinding hoeft op te zetten
  • Andere beheerders, editors of auteurs van WordPress.com kunnen op de blog ook hun eigen Publicize-verbindingen hebben naast die van jou.

Wie kan Publicize-verbindingen instellen?

• De gebruikersrollen Beheerder, Editor en Auteur kunnen Publicize-verbindingen instellen.
  • Als je bijdrager bent aan een blog, kun je Publicize niet gebruiken.
  • Alleen beheerders kunnen hun verbindingen met andere gebruikers delen.

Een opmerking over de servicevoorwaarden: Wanneer je je bericht via Publicize deelt met een andere online service, kunnen voor je gedeelde content de gebruiksvoorwaarden van die andere service gelden. Veel andere online services hebben gebruiksvoorwaarden of richtlijnen voor content die verschillen van de servicevoorwaarden van WordPress.com. Vaak verlenen deze voorwaarden de service rechten op door de gebruiker gepubliceerde content die verder gaan dan de rechten die wij (Automattic) hebben op content gepubliceerd op WordPress.com.

↑ Inhoudsopgave ↑

Opnieuw verbinding maken met services

Soms kan de verbinding tussen een van je social media-services en WordPress.com verloren gaan. Je kunt dit snel oplossen aan de hand van de volgende stappen:

Opnieuw verbinding maken met Facebook

1. Log in op je WordPress.com-site. Ga op je dashboard naar Mijn sites → Gereedschap → MarketingVerbindingen en klik op Verbinding verbreken naast de link naar het profiel of de pagina van Facebook waarmee je de verbinding wilt verbreken.
  2. Laad de pagina opnieuw en bevestig dat de link nu Verbinden aangeeft, maar klik er nog niet op.
  3. Log in op je Facebook-account. Ga vervolgens naar je Facebook-pagina Accountinstellingen →Bedrijfsintegraties door te klikken op deze link Instellingen bedrijfsintegratie.
  4. Verwijder de WordPress.com-app door het vakje ernaast aan te vinken en te klikken op Verwijderen. (Als je geen WordPress.com-rij ziet, dan kan je deze stap overslaan). Als je een pop-upvenster ziet waarin om bevestiging wordt gevraagd, klik je op de knop Verwijderen.
  5. Schakel het vakje niet in om content te verwijderen die is gemaakt door WordPress.com. Hiermee worden alle eerder gepubliceerde berichten verwijderd zonder mogelijkheid ze te herstellen.
  6. Log opnieuw in op je WordPress.com-site. Ga op je dashboard naar Mijn sites → Gereedschap MarketingVerbindingen en volg deze stappen om opnieuw verbinding te maken.

Opnieuw verbinding maken met Twitter

1. Log in op je WordPress.com-site. Ga op je dashboard naar Mijn sites → Gereedschap → MarketingVerbindingen en klik op Verbinding verbreken naast de link naar het Twitter-account waarmee je de verbinding wilt verbreken.
  2. Laad de pagina opnieuw en controleer of de link nu Verbinden aangeeft.
  3. Wis de cookies van je browser (hiermee worden bepaalde cookies gewist die door Twitter worden ingesteld en vaak deel uitmaken van het probleem).
  4. Log opnieuw in op je WordPress.com-site. Ga op je dashboard naar Mijn sites → Gereedschap MarketingVerbindingen en volg deze stappen om opnieuw verbinding te maken.

Opnieuw verbinding maken met LinkedIn

1. Log in op je WordPress.com-site. Ga op je dashboard naar Mijn sites → Gereedschap MarketingVerbindingen en klik op Verbinding verbreken naast de link naar het LinkedIn-account waarmee je de verbinding wilt verbreken.
  2. Laad de pagina opnieuw en controleer of de link nu Verbinden aangeeft.
  3. Wis de cookies van je browser (hiermee worden bepaalde cookies gewist die door LinkedIn worden ingesteld en waarschijnlijk deel uitmaken van het probleem).
  4. Log opnieuw in op je WordPress.com-site. Ga op je dashboard naar Mijn sites → MarketingVerbindingen en volg deze stappen om opnieuw verbinding te maken.

↑ Inhoudsopgave ↑

Veelvoorkomende redenen waarom een bericht niet is gepubliceerd

• Als je een bericht plant, wordt het pas gepubliceerd nadat het feitelijk is gepost.
  • Als je een bericht naar een concept terugzet en het vervolgens opnieuw publiceert, kun je het niet opnieuw delen op social media. Als je een bericht opnieuw op je socialmediaplatform wilt delen, bekijk je dit gedeelte.
  • Wanneer je een bericht opslaat als concept, wordt het niet gepubliceerd.
  • Statische pagina’s worden niet gepubliceerd.
  • Als het probleem is dat je berichten niet worden verzonden naar een specifieke service, dan kan je dit vaak verhelpen door de verbinding te verbreken en opnieuw verbinding te maken. Zie de instructies hierboven om verbinding te maken met elk van de verschillende Publicize-services. Nadat je (opnieuw) verbinding hebt gemaakt met de services, moet je een nieuw bericht publiceren om te testen of Publicize opnieuw is verbonden