Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Pagina's en berichten Bericht vs. Pagina

Bericht vs. Pagina

In deze handleiding lees je wat het verschil is tussen berichten en pagina’s op je WordPress.com-site.

Berichten

Berichten zijn vermeldingen die in omgekeerd chronologische volgorde op je site staan. Zie ze als artikelen of updates; nieuwe content die je met je lezers deelt.

Je kunt ze op verschillende manieren op je website weergeven, bijvoorbeeld door middel van het Blogberichten-blok of door een berichtenpagina in te stellen via Aanpassen → Homepage-instellingen.

Als je een bericht sticky hebt gemaakt, wordt dit bericht bovenaan je blog vastgepind, boven alle andere berichten.

De URL voor een bericht ziet er als volgt uit: https://yourgroovyblog.wordpress.com/2020/03/17/post-title/

Pagina’s

Pagina’s zijn statisch en worden niet per datum beïnvloed. Beschouw ze als meer permanente onderdelen van je site – Een Over mij-pagina, Contactpagina en een startpagina zijn hier goede voorbeelden van. Je kunt ook een Blogpagina hebben die je gebruikt om berichten weer te geven!

Pagina’s worden meestal vermeld in het menu bovenaan je site. De URL voor een pagina ziet er als volgt uit: https://yourgroovyblog.wordpress.com/page-title/

Andere contenttypes

Afhankelijk van je thema, kun je ook andere soorten inhoud maken (bekend als aangepaste contenttypes of CPT). De meest voorkomende aangepaste contenttypes zijn portfolioprojecten en testimonials.

Met Plug-ins en thema’s van derden kun je andere soorten aangepaste contenttypes aan je site toevoegen, zoals producten, advertenties van onroerend goed, en nog veel meer! Je kunt deze installeren als je een WordPress.com Pro-abonnement hebt, of een verouderd Business- of eCommerce-abonnement.

Een bericht naar een pagina omzetten (en vice versa)

Misschien realiseer je je dat je een pagina hebt gemaakt terwijl je een bericht of een portfolioproject wilde maken, of andersom. Geen zorgen! Hier vind je hoe je de content naar de juiste plek kunt verplaatsen.

1. Klik in de editor van de pagina/het bericht op de ellips (…) in de rechter bovenhoek.
  2. Klik op ‘Alle inhoud kopiëren’.
Gif waarin het kopiëren van alle inhoud wordt weergegeven
Alle inhoud kopiëren
  1. Open een nieuw tabblad in je browser en maak een nieuwe pagina/bericht/project aan.
  2. Klik in de nieuwe pagina/bericht/project wederom op de drie puntjes en selecteer ‘Code-editor’.
  3. Plak hier de inhoud die je gekopieerd hebt in stap 2.
  4. Sluit de Code-editor.
GIF waarin het plakken van de inhoud in de Code-editor wordt weergegeven
Plak je inhoud in de Code-editor

Gebruik je de klassieke editor? In dat geval zijn de stappen net even anders:
  1. Ga naar het bewerkingsvenster voor je pagina of bericht.
  2. Klik op het tabblad ‘HTML’.
  3. Selecteer alle tekst in het vak, en kopieer het naar je klembord.
  4. Maak een nieuwe pagina of een nieuw bericht aan en ga wederom naar het tabblad ‘HTML’.
  5. Plak hier de tekst die je in stap 3 hebt gekopieerd.

Hoe plaats ik een bericht op een pagina

Er zijn verschillende manieren om berichten op je pagina te plaatsen:

1. Voeg het Blogberichten-blok toe.
  2. Maak een berichtenpagina via Aanpassen → Homepage-instellingen. Meer informatie.
  3. Gebruik Categoriepagina’s om alleen berichten van een bepaalde categorie te tonen.