Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Pagina's en berichten Zichtbaarheid berichten en pagina's

Zichtbaarheid berichten en pagina’s

Je kunt wijzigen wie bepaalde content mag bekijken door de optie Zichtbaarheid te wijzigen in de module Documentinstellingen voor een bepaalde pagina of bericht.

Bekijk de onderstaande video voor een kort overzicht van hoe het werkt en lees daarna verder voor meer voorbeelden en instellingen.

Zichtbaarheid wijzigen

1. Bewerk een bericht of pagina of voeg er eentje toe.
  2. Klik op Documentinstellingen.
  3. Klik op de link Openbaar naast Zichtbaarheid onder Status en zichtbaarheid.
Als je Documentinstellingen niet ziet, klik je op het tandwielpictogram naast de knop Publiceren.

Wachtwoorden voor beveiligde berichten en pagina’s worden als cookie opgeslagen. Als je een gedeelde computer gebruikt, of niet wil dat het wachtwoord wordt opgeslagen, kan je de cookies van je browser wissen.

Als je de zichtbaarheidsinstellingen van je bericht of pagina hebt bijgewerkt, vergeet dan niet op de knop Bijwerken of Publiceren te drukken om de wijzigingen door te voeren.

Aanvullende opmerkingen:

Sticky-berichten (alleen berichten)

Dit gedeelte is alleen van toepassing op blogberichten. Er kan geen sticky-bericht geplaatst worden op een sitepagina (inclusief pagina’s waarop berichten weergegeven worden op categorie, auteur en opslagdatum). Je kunt echter wel linken naar een sitepagina of deze toevoegen aan een aangepast menu.

Zichtbaarheid bericht - Sticky-berichten

WordPress.com-blogs geven berichten standaard weer in omgekeerde chronologische volgorde op de homepage met het meest recente bericht bovenaan. Berichten kunnen niet in chronologische volgorde worden weergegeven, maar je kan een aantal berichten wel als Sticky markeren om ze boven de andere berichten weer te geven. Ze blijven bovenaan in je berichten staan, totdat je de optie voor dat bericht in het scherm Bewerken terug uitschakelt.

Je kan een bericht als Sticky markeren door de optie ‘Plak aan de bovenkant van de blog’ in te schakelen in de Berichtinstellingen.

Sticky-berichten worden op een bepaalde manier gemarkeerd weergegeven, afhankelijk van het thema dat je gebruikt. Sommige thema’s geven bijvoorbeeld sticky-berichten weer met een gekleurde achtergrond achter de titel.

Over het algemeen wordt de Sticky-optie alleen gebruikt voor één of twee berichten in een blog. De optie mag niet voor ieder bericht worden gebruikt. Schakel de Sticky-optie uit voor dat bericht om deze weer op chronologische volgorde terug te plaatsen.