Pagina’s »Een statische homepage instellen (startpagina)

Op de voorpagina van je WordPress.com-site worden standaard de nieuwste blogberichten weergegeven. Als je liever een meer traditionele website wilt maken, kun je ook een statische homepage instellen.

Bekijk de onderstaande video voor een kort overzicht van de werking en lees daarna verder voor meer voorbeelden en instellingen.

1. Een homepage maken

Voeg een nieuwe pagina toe in het dashboard van je site en noem deze nieuwe pagina ‘Home’. Zorg ervoor dat je deze pagina Openbaar publiceert (kies een andere instelling als je wilt dat je site privé blijft tijdens het ontwerpen).

↑ Inhoudsopgave ↑

2. Een statische startpagina instellen

Start het Aanpassingsmenu van de site en klik op het tabblad Homepage-instellingen aan de linkerzijde.

Selecteer de optie Een statische pagina en kies vervolgens je nieuwe pagina uit de vervolgkeuzelijst Homepage.

In de voorbeeldweergave wordt nu je zojuist geselecteerde pagina als de startpagina van je site weergegeven.

↑ Inhoudsopgave ↑

3. Je wijzigingen opslaan

Klik op de knop Publiceren om je homepage-instellingen op te slaan.

↑ Inhoudsopgave ↑

4. Een aangepast menu maken

Het is mogelijk dat je twee links naar ‘home’ in je sitemenu ziet of dat de pagina’s op je site niet worden weergegeven in de door jou gewenste volgorde.

Het goede nieuws is dat je een aangepast menu kunt maken voor je site in iedere indeling die je maar wilt. Volg hiervoor de stappen in onze Handleiding voor aangepaste menu’s.

↑ Inhoudsopgave ↑

Optioneel - Een blogpagina aanmaken

Als je een blog wilt, heb je de optie om een aparte pagina te maken, zodat je recente berichten ergens anders op je site kunt weergeven.

Net als bij het instellen van een statische homepage zoals hierboven beschreven, moet je een nieuwe pagina aanmaken met de naam ‘blog’ en terugkeren naar het aanpassingsmenu van de site. Kies vervolgens deze pagina uit de vervolgkeuzelijst Berichtenpagina.