Pagina’s

Pagina’s zijn statisch. Dat wil zeggen dat de informatie die op een pagina wordt weergegeven niet verandert of niet vaak verandert. Een goed voorbeeld van een pagina, is het gedeelte Over of Contact van een website.

Een nieuwe pagina maken

Bekijk de onderstaande video voor een kort overzicht van de werking en lees daarna verder voor meer voorbeelden en instellingen.

Om een nieuwe pagina toe te voegen, ga je naar Mijn site(s) en klik je op Toevoegen naast Pagina’s:

Je wordt nu doorgeleid naar de Editor, waar je tekst, media, embeds, contactformulieren of andere content voor je pagina kunt toevoegen. Met behulp van de editor-instellingen kunnen je je nieuwe pagina aanpassen, controleren, opslaan of publiceren.

↑ Inhoudsopgave ↑

Een pagina bewerken

Als je een bestaande pagina wilt bewerken, ga je naar Mijn site(s) en klik je vervolgens op Pagina’s in het linkermenu. Selecteer Bewerken vanuit het vervolgkeuzemenu naast de pagina die je wilt bewerken.

↑ Inhoudsopgave ↑

Een 'homepage' instellen

Op de voorpagina van nieuwe WordPress.com-sites worden standaard nieuwe blogberichten weergegeven. Als je een website wilt maken die net even iets traditioneler is, voeg je een pagina genaamd ‘Home’ toe en voeg je hieraan de content toe die je wilt weergeven. Ga vervolgens naar Aanpassen in Mijn site(s) en selecteer Homepage-instellingen. Kies je nieuwe ‘homepage’ als startpagina van je site. Hier vind je meer gedetailleerde stappen die je kunnen helpen.

↑ Inhoudsopgave ↑

Een 'blogpagina' maken

Nogmaals: op de voorpagina van nieuwe WordPress.com-sites worden standaard nieuwe blogberichten weergegeven. Als je liever een statische homepage hebt met een link naar je blog op een afzonderlijke pagina, maak dan een nieuwe pagina en geef deze een toepasselijke naam, zoals ‘Blog’, ‘Bedrijfsblog’, ‘Updates’ of ‘Nieuws’. Ga daarna naar Aanpassen in Mijn site(s) en selecteer Homepage-instellingen. Selecteer uit het vervolgkeuzemenu ‘Berichtenpagina’ de nieuwe pagina waarop je je berichten wilt weergeven.

↑ Inhoudsopgave ↑

Subpagina's maken/paginavolgorde instellen

Met de module Paginakenmerken in Editor kun je bovenliggende pagina’s en sjablonen instellen en de volgorde van je pagina’s wijzigen.

Als je een thema hebt dat de functie Aangepaste menu’s ondersteunt, kun je ook het volgende doen:

• De volgorde van de pagina’s wijzigen
  • Pagina’s nesten om submenu’s te maken
  • Berichten weergeven op verschillende pagina’s door categoriepagina’s te maken
  • Aangepaste koppelingen toevoegen aan het navigatiemenu

Neem een kijkje op de ondersteuningspagina Menu voor meer informatie.

↑ Inhoudsopgave ↑

De pagina-ID vinden

Je kunt de pagina-ID in de URL van Pagina bewerken vinden. De pagina-ID in het volgende voorbeeld is bijvoorbeeld ‘58167694’.

bericht_id

↑ Inhoudsopgave ↑

De weergave van je pagina's perfectioneren

Het thema van je site en de widgets die je toevoegt aan je site via Aanpassen, bepalen hoe de pagina’s van je site eruitzien. Voor meer informatie over het perfectioneren van de uitstraling van je site, kun je een kijkje nemen op ondersteuning bij Aanpassen.