Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Pagina's en berichten Een pagina aanmaken

Een pagina aanmaken

Een website gebruikt pagina’s om inhoud weer te geven: Homepage, Informatie en Contactgegevens zijn veelvoorkomende voorbeelden van pagina’s. Je kunt een onbeperkt aantal pagina’s op je WordPress.com-website hebben. Deze handleiding laat je zien hoe je de pagina’s van je site kunt aanmaken en wijzigen.

Instructievideo

Een nieuwe pagina maken

Voer de volgende stappen uit om een nieuwe pagina aan je website toe te voegen:

1. Ga naar je dashboard.
  2. Klik op Pagina’s aan de linkerkant.
  3. Klik op de knop Nieuwe pagina toevoegen.
  4. Kies uit een grote verzameling kant-en-klare paginalay-outs of klik op Met lege pagina beginnen om een lege pagina te maken.
  5. Geef je pagina een titel door deze bovenaan in het vakje met het bijschrift Titel toevoegen in te voeren.
    • Als je in stap 4 een paginalay-out hebt geselecteerd, wordt er een titel voor je toegevoegd. Je kunt deze titel bewerken als je dat wilt.
  6. Klik op het pictogram + van de blokinvoeger om nieuwe inhoud toe te voegen of klik op een blok om huidige inhoud te bewerken. (Hier vind je meer informatie over de WordPress Editor.)

De paginainstellingen bewerken

Als je aan een pagina werkt, zie je aan de rechterkant van je scherm de paginainstellingen in de zijbalk.

Als je de zijbalk aan de rechterzijde niet ziet, moet je wellicht op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek klikken om de instellingen weer te geven. Dit pictogram lijkt op een vierkantje met twee ongelijke kolommen.

Het instellingenpictogram uitgelicht bovenaan de WordPress-editor.
Het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek

Je kunt hier de volgende aspecten van de pagina bepalen:

Screenshot van de pagina-instellingen
Pagina-instellingen

Publiceer de pagina

Rechtsboven in het scherm, boven de pagina-instellingen, zie je verschillende opties voor je nieuwe pagina:

De opties in de rechterbovenhoek van de pagina of berichteneditor, waarbij Concept opslaan, Voorbeeld en Publiceren worden weergegeven.
Deze opties worden op conceptpagina’s weergegeven

Deze opties zijn:

De pagina bewerken

Nadat je een pagina hebt gepubliceerd, kun je teruggaan naar de pagina om door te gaan met bewerken:

1. Ga naar je dashboard.
  2. Klik op Pagina’s aan de linkerkant.
  3. Zoek je pagina in de lijst en klik op de titel om het scherm voor bewerken te openen.

Als je de openbare versie van je website bekijkt, zie je mogelijk ook een link met het bijschrijft “Bewerken”, “Pagina bewerken” of “Deze pagina bewerken” waarmee je de pagina-editor snel kunt openen. Of deze link zichtbaar is, hangt af van je browserinstellingen het thema van je site, en de link kan niet worden verwijderd.

Je ziet de link alleen als je de site-eigenaar bent en op je account bent ingelogd. De link wordt niet aan je bezoekers getoond. Geen enkele bezoeker kan je site bewerken.

Een pijl wijst naar de knop voor bewerken
Een voorbeeld van een link voor bewerken op een pagina

Op een gepubliceerde pagina worden bovenaan het scherm de volgende opties getoond:

De opties in de rechterbovenhoek van de pagina of berichteneditor, waarbij Voorbeeld bekijken en Updaten worden weergegeven.
Deze opties worden op gepubliceerde pagina’s weergegeven

Je pagina delen

Als je je pagina hebt gepubliceerd, wil je dat de bezoekers van je website deze kunnen vinden. Dit kun je op verschillende manieren doen:

De pagina aan je navigatiemenu toevoegen

Op een website wordt over het algemeen een paginamenu weergegeven waar bezoekers doorheen kunnen bladeren. Je kunt elke gepubliceerde pagina aan je menu toevoegen. Bekijk Links toevoegen aan een menu voor meer informatie over hoe je dit doet.

De pagina-URL delen

Elke pagina heeft een unieke URL die je kunt gebruiken om je pagina met de wereld te delen. De pagina-URL vinden:

1. Ga naar je dashboard.
  2. Klik op Pagina’s aan de linkerkant.
  3. Zoek je pagina in de lijst en klik op de drie stippen naast de naam van de pagina.
  4. Klik op de optie Link kopiëren.

De link wordt naar het klembord van je computer gekopieerd zodat je deze via social media, e-mail of waar je ook wilt kunt delen.

Het pictogram met de drie puntjes wordt aangegeven met een pijl en het cijfer 1. De knop Link kopiëren wordt aangegeven met een pijl en het cijfer 2.
Je homepage instellen

Je kunt de pagina die je als laatste hebt gepubliceerd de eerste pagina maken die bezoekers zien als ze op je site zijn door deze als de voorpagina van je site in te stellen. Bekijk De homepage instellen voor meer informatie over hoe je dit doet.

De pagina-ID vinden

Je kunt de pagina-ID in de adresbalk van je browser vinden nadat je de pagina en de editor hebt geopend. De pagina-ID voor het volgende voorbeeld is bijvoorbeeld “58167694”:

De pagina-ID is omcirkeld in de adresbalk van de browser.