Weergave

Aangepaste menu’s

Aangepaste menu’s zijn een lijst met veelvoorkomende links die normaal gesproken worden weergegeven als hoofdnavigatie voor je site. De locatie van het menu kan per thema verschillen en sommige thema’s bieden aanvullende menu’s, zoals links naar social media.

Inhoudsopgave

Een aangepast menu maken
Menu-items toevoegen
Menulocaties
Automatisch pagina’s toevoegen aan je menu
Menu-items sorteren en vervolgkeuzemenu’s toevoegen
Menu-items verwijderen
De tekst van een menu-item aanpassen
Je wijzigingen opslaan
Veelgestelde vragen
Aangepaste menu’s in WP Admin
Geavanceerde menu-instellingen in WP Admin

Bekijk de onderstaande video voor een kort overzicht of lees verder voor meer details.

Aangepaste menu's - Vervolgkeuzemenu
Een aangepast vervolgkeuzemenu gebruiken met het thema Twenty Seventeen

Een aangepast menu maken

1. Klik op Mijn sites en vervolgens op Customizer.
  2. Klik in het aanpassingsmenu op het tabblad Menu’s.
  3. Als je thema al een standaard/primair menu heeft, kun je hierop klikken om het te bewerken.
Aangepaste menu's - Menulocaties
In dit voorbeeld zou je op Primary klikken om items aan je menu toe te voegen.
Aangepaste menu's - Customizer
  • Als je thema nog geen standaard of primair menu heeft, klik je op Nieuw menu aanmaken.
  • Geef je menu een naam.
  • Selecteer waar je het menu wilt weergeven (de opties zijn afhankelijk van je thema)
  • Klik op Volgende om items aan je nieuwe menu toe te voegen.

De Menulocaties in het thema Twenty Seventeen zijn Hoofdmenu en Sociale links.

Het menu Sociale links toont menu-items als sociale pictogrammen. In dit geval gebruiken we de optie Hoofdmenu.

Aangepaste menu's - Nieuw menu aanmaken
Een nieuw menu maken
Aangepast menu - Nieuwe menugegevens
Voer een naam voor het menu in en selecteer de menulocatie

↑ Inhoudsopgave ↑

Als aanvulling op pagina’s die je al gepubliceerd hebt, kun je verschillende soorten menu-items toevoegen aan je aangepaste menu:

• Aangepaste links: voegt een aangepaste URL toe die naar een andere site verwijst.
  • Pagina’s: voegt een link naar een andere pagina toe aan je site.
  • Berichten: verwijst direct naar een blogbericht op je site.
  • Testimonials: verwijst naar testimonials.
  • Projecten: verwijst naar een pagina van je portfolioprojecten.
  • Categorieën : geeft een feed met blogberichten van een gekozen categorie weer.
  • Tags: geeft een feed met blogberichten van een gekozen tag weer.
  • Projecttypen: verwijst naar specifieke typen portfolioprojecten.
  • Projecttags: verwijst naar specifieke tags van portfolioprojecten.

Je voegt een van deze menu-items als volgt toe:

1. Klik op de knop + Items toevoegen.
  2. Kies een type menu-item uit de lijst. Bijvoorbeeld: Pagina’s.
  3. Selecteer een van de opties die voor dat type worden weergegeven. Klik bijvoorbeeld op + Home om een link naar je homepage toe te voegen aan het menu.
  4. Voeg meer items aan je aangepaste menu toe door te klikken op het plus-teken naar elk item.
Aangepast menu - Items toevoegen

Als je een gloednieuw(e) pagina of bericht aan je menu wilt toevoegen, kun je de titel ervan toevoegen aan het veld Nieuwe pagina toevoegen of Nieuw bericht toevoegen. Er wordt een lege pagina/leeg bericht toegevoegd aan je site en automatisch toegevoegd aan je menu.

Je kunt de content vervolgens aan de pagina of het bericht toevoegen via je Pagina’s/Berichten.

↑ Inhoudsopgave ↑

Als je dit menu op je site wilt weergeven, selecteer je een Menulocatie. Voor de hoofdnavigatie is de juiste instelling afhankelijk van je thema. Hij staat vaak vermeld als Primair, Koptekst of Boven.

Als je thema een menu met links naar social media bevat, zet het menu-items automatisch om naar de bijbehorende pictogrammen voor populaire socialmediasites.Hier vind je hoe je dat instelt.

Aangepaste menu's - Menulocaties

↑ Inhoudsopgave ↑

Automatisch pagina's toevoegen aan je menu

Vink onder de Menuopties de optie ‘Automatisch hoofdniveau-pagina’s aan dit menu toevoegen’ aan als je nieuw aangemaakte pagina’s automatisch aan het menu wilt toevoegen.

Aangepaste menu's - Menuopties

Als je deze optie niet aanvinkt, moet je onthouden dat je je aangepaste menu moet bewerken om nieuwe pagina’s aan je navigatie toe te voegen.

↑ Inhoudsopgave ↑

Om de volgorde van items in je menu te veranderen, verplaats je een menu-item door op de knop Sorteren te klikken:

1. Klik op de knop Sorteren.
  2. Klik op de pijlen omhoog/omlaag om een menu-item hoger/lager te plaatsen
  3. Klik op de pijlen rechts/links om een pagina onder een andere pagina te nesten of deze te verwijderen.

Als je een pagina onder een andere pagina nest, maak je een submenu of vervolgkeuzemenu aan.

Je kunt een menu-item ook naar een locatie verslepen zonder eerst op de knop Sorteren te klikken.

Aangepaste menu's - Sorteren

↑ Inhoudsopgave ↑

Je kunt menu-items verwijderen door op ze te klikken in de instellingen aan de linkerkant. Wanneer je dit doet, worden ze uitgevouwen en wordt er een knop Verwijderen weergegeven. Klik hierop om het menu-item te verwijderen.

Aangepaste menu's - Een menu-item verwijderen
Klik op het vervolgkeuzemenu naast een menu-item om de knop Verwijderen te tonen en een specifiek item te verwijderen.

↑ Inhoudsopgave ↑

De tekst van een menu-item aanpassen

Je kunt de naam van het menu-item, zoals deze op je site wordt weergegeven, wijzigen door het navigatielabel te bewerken. Om dit te doen, klik je op het item in de instellingen aan de linkerzijde van het aanpassingsmenu. Het item wordt uitgevouwen en een veld Navigatielabel wordt weergegeven.

Voer hier de naam in die je het menu-item wilt geven, die ook op je site wordt weergegeven.

Aangepaste menu's - De naam van een menu-item wijzigen

↑ Inhoudsopgave ↑

Je wijzigingen opslaan

• Zodra je je menu hebt georganiseerd, moet je op Publiceren klikken om je aangepaste menu op te slaan.

↑ Inhoudsopgave ↑

Veelgestelde vragen

Het type menu-item dat ik wil gebruiken, wordt niet ondersteund. Wat moet ik doen?

Als je een waarschuwing krijgt dat je item-type niet wordt ondersteund, of wanneer je je gewenste type niet in de lijst met typen kunt vinden, kun je deze typen nog altijd bewerken in WP Admin → Menu’s. Sommige berichtindelingen worden momenteel niet ondersteund in de nieuwe menupagina, maar worden nog steeds ondersteund in WP Admin.

Er wordt een menu weergegeven, maar als ik naar mijn site ga, dan zie ik daar geen menu. Hoe kan ik dit oplossen?

Als je thema je standaardmenu niet weergeeft, kun je proberen om een willekeurige wijziging aan het menu aan te brengen en de wijziging op te slaan. Het thema wordt nu geforceerd om dat menu te gebruiken.

Waar is de functie X gebleven, die eerst nog beschikbaar was?

Als je geavanceerde functies wilt gebruiken, zoals het toevoegen van menu-itembeschrijvingen, CSS-classificering, het wijzigen van de doel- of titeleigenschappen van een link, gebruik dan de WP Admin → Menu’s.

Hoe maak ik een niet-selecteerbaar bovenliggend tabblad voor mijn submenu?

Om een menu-item te maken dat niet-selecteerbaar is, maar wel submenu-items bevat, voeg je een menu-item Aangepaste link toe en voeg je het #-teken in het veld URL in.

menu09

Volgende pagina: Aangepaste menu’s in WP Admin

Pagina's: 1 2 3