Weergave

Aanpasbare menu’s

Aangepaste menu’s zijn een lijst met veelvoorkomende links die normaal gesproken worden weergegeven als hoofdnavigatie voor je site. De locatie van het menu kan per thema verschillen en sommige thema’s bieden aanvullende menu’s, zoals links naar social media.

Bekijk de onderstaande video voor een kort overzicht of lees verder voor meer details.

Aangepast hoofdnavigatiemenu in het thema Twenty Thirteen

Om je eerste aangepaste menu toe te voegen, volg je deze stappen:

1. Een aangepast menu maken

• Klik op Mijn sites en vervolgens op Aanpassen.

• Klik in het aanpassingsmenu op het tabblad Menu’s.

• Als je thema al een standaard/primair menu heeft, kun je hierop klikken om het te bewerken.
  • Als je thema nog geen standaard/primair menu heeft, klik je in plaats daarvan op  + Een menu toevoegen .

• Voer een naam voor je menu in en klik vervolgens op Menu maken.

↑ Inhoudsopgave ↑

2. Menu-items toevoegen

Als aanvulling op pagina’s die je al gepubliceerd hebt, kun je verschillende soorten menu-items toevoegen aan je aangepaste menu:

• Pagina: voegt een link naar een andere pagina toe aan je site.
  • Aangepaste link: voegt een aangepaste URL toe die naar een andere site verwijst.
  • Categorie: geeft een feed met blogberichten van een gekozen categorie weer.
  • Tag: geeft een feed met blogberichten van een gekozen tag weer.
  • Bericht: verwijst direct door naar een blogbericht op je site.

Je voegt een van deze menu-items als volgt toe:

• Klik op de knop + Items toevoegen.
    menu04
  • Kies een type menu-item uit de lijst. Bijvoorbeeld: Pagina’s.
    menu05
  • Selecteer een van de opties die voor dat type worden weergegeven. Klik bijvoorbeeld op + Home om een link naar je homepage toe te voegen aan het menu.menu06
  • Je kunt ook aanvullende items toevoegen. In dit geval zou je op + Over kunnen klikken om een link naar je pagina Over toe te voegen aan het menu.

Opmerking: als je een gloednieuwe pagina aan je menu wilt toevoegen, kun je de titel ervan toevoegen aan het veld Nieuwe pagina toevoegen. Er wordt een lege pagina toegevoegd aan je site en automatisch toegevoegd aan je menu.

• Als je dit menu op je site wilt weergeven, selecteer je een Weergavelocatie. Voor de hoofdnavigatie is de juiste instelling afhankelijk van je thema. Hij staat vaak vermeld als Primair, Koptekst of Boven. Als je thema een menu met links naar social media bevat, zet het menu-items automatisch om naar de bijbehorende pictogrammen voor populaire socialmediasites. Hier vind je hoe je dat instelt.
  • Afbeelding van weergavelocatie-instelling

↑ Inhoudsopgave ↑

3. Je menu organiseren en submenu's/vervolgkeuzemenu's toevoegen

Om de volgorde van items in je menu te veranderen, verplaats je een menu-item door op de link Herschikken te klikken:

• Klik op de pijlen omhoog/omlaag om een menu-item hoger of lager in de lijst te verplaatsen.
  • Klik op de pijlen links/recht om een item toe te voegen aan een submenu/vervolgkeuzemenu of om het hieruit te verwijderen.

Je kunt de items ook verslepen en loslaten.

• Klik op een menu-item en sleep het onder het hoofdmenu-item waaronder je het wilt verplaatsen.

• Om een submenu-/vervolgkeuzemenu-item te maken, sleep je het opnieuw (deze keer naar rechts), zodat deze onder het hoofdmenu-item wordt geplaatst.

↑ Inhoudsopgave ↑

4. Menu-items verwijderen

Je kunt menu-items verwijderen door op ze te klikken in de instellingen aan de linkerkant. Wanneer je dit doet, worden ze uitgeklapt en wordt er een knop Verwijderen weergegeven. Klik hierop om het menu-item te verwijderen.

Afbeelding van knop Verwijderen

↑ Inhoudsopgave ↑

5. De titel van het menu-item bewerken

Je kunt de naam van het menu-items, zoals deze op je site wordt weergegeven, wijzigen door het navigatielabel te bewerken. Om dit te doen, klik je op het item in de instellingen aan de linkerzijde van het aanpassingsmenu. Het item wordt uitgeklapt en een veld Navigatielabel wordt weergegeven.

Voer hier de naam in die je het menu-item wilt geven, die ook op je site wordt weergegeven.

Afbeelding van navigatielabel-instelling

↑ Inhoudsopgave ↑

6. Je wijzigingen opslaan

• Zodra je je menu hebt georganiseerd, moet je op Opslaan en publiceren klikken om je aangepaste menu op te slaan.

↑ Inhoudsopgave ↑

Veelgestelde vragen

V. Het type menu-item dat ik wil gebruiken, wordt niet ondersteund. Wat moet ik doen?

Als je een waarschuwing krijgt dat je item-type niet wordt ondersteund, of wanneer je je gewenste type niet in de lijst met typen kunt vinden, kun je deze typen nog altijd bewerken in WP Admin → Menu’s. Sommige berichtindelingen worden momenteel niet ondersteund in de nieuwe menupagina, maar worden nog steeds ondersteund in WP Admin.

V. Er wordt een menu weergegeven, maar als ik naar mijn site ga, dan zie ik daar geen menu. Hoe kan ik dit oplossen?

Als je thema je standaardmenu niet weergeeft, kun je proberen om een willekeurige wijziging aan het menu aan te brengen en de wijziging op te slaan. Het thema wordt nu geforceerd om dat menu te gebruiken.

V. Waar is de functie X gebleven, die eerst nog beschikbaar was?

Als je geavanceerde functies wilt gebruiken, zoals het toevoegen van menu-itembeschrijvingen, CSS-classificering, het wijzigen van de doel- of titeleigenschappen van een link, gebruik dan de WP Admin → Menu’s.

V. Hoe maak ik een niet-selecteerbaar bovenliggend tabblad voor mijn submenu?

Om een menu-item te maken dat niet-selecteerbaar is, maar wel submenu-items bevat, voeg je een menu-item Aangepaste link toe en voeg je het #-teken in het veld URL in.

menu09

Volgende pagina: Aangepaste menu’s in WP Admin

Pagina's: 1 2