Terug naar Ondersteuning Je site ontwerpen Mailchimp pop-up

Mailchimp pop-up

Deze functie is van toepassing op sites die WordPress.com Creator- of Entrepeneur-abonnementen gebruiken. Als je site een van onze oude abonnementen gebruikt, is deze beschikbaar voor Pro-abonnementen.

Veel mensen gebruiken Mailchimp voor hun e-maillijsten. Als je je bezoekers een manier wil bieden zich te abonneren op je Mailchimp-lijst op je site, kun je het pop-upformulier voor abonnees of een algemeen aanmeldformulier gebruiken.

De Mailchimp pop-up kan alleen worden toegevoegd aan sites met een plugin, omdat Mailchimp verificatie vereist door een code toe te voegen aan de van je site. In plaats daarvan kun je voor alle sites het Mailchimp-blok gebruiken.

Het pop-upformulier voor abonnees toevoegen

Een pop-upformulier voor abonnees kan aantrekkelijk zijn, omdat het de eerste keer dat een gebruiker het opent bovenaan je site wordt weergegeven. Je stelt er als volgt eentje in.

Stap een: Het formulier aanmaken in Mailchimp

Maak eerst een Mailchimp-account aan of meld je aan bij je huidige.

Maak vervolgens een e-maillijst aan (Mailchimp noemt dit een ‘Audience’) voor de volgers van je website.

Klik hier om instructies te bekijken hoe je een audience aan kunt maken in je Mailchimp-account.

Als je je nieuwe audience eenmaal hebt aangemaakt, klik je op Audience beheren en vervolgens op Aanmeldformulieren.

Mailchimp-aanmeldformulieren
Klik in je Mailchimp Audience op Audience beheren → Aanmeldformulieren

Selecteer in het gedeelte Aanmeldformulieren van je Mailchimp Audience de Pop-up voor abonnees.

Mailchimp - Pop-up voor abonnees

Ontwerp en configureer je formulier zoals jij dat wil.

Het is verleidelijk om je formulier een pop-up te laten weergeven zodra bezoekers je site openen. Denk er ook over na om de instellingen te bewerken om de pop-up na 5 seconden weer te geven en niet onmiddellijk.

Mailchimp - Pop-upinstellingen

Het Mailchimp-formulier wordt maar één keer aan bezoekers getoond! Hoe meer tijd ze hebben om vertrouwd te raken met je site, hoe waarschijnlijker het is dat ze zich voor je mailinglist aanmelden.

Stap twee: Je site koppelen aan Mailchimp

Als je je formulier aanmaakt, zie je een prompt met de tekst Koppel je website om je pop-up op je site te publiceren. Klik op Nu koppelen en je krijgt de volgende optie te zien:

Scherm Mailchimp site koppelen

Voer de URL van je website in, accepteer de voorwaarden van Mailchimp en ga naar het volgende scherm waar je een code ontvangt:

De code in Mailchimp kopiëren

Nu moet je de code in het gedeelte van je website plakken.. Er zijn veel manieren om dit te doen, maar de eenvoudigste methode is:

1. De gratis plugin Kopteksten en voetteksten toevoegen installeren en activeren.
  2. Ga naar Mijn site(s) → Instellingen → Kopteksten en voetteksten toevoegen.
  3. Plak de code in het vak Scripts in koptekst en klik op Opslaan:
Scripts in koptekst - plugin Kopteksten en voetteksten
Plak je Mailchimp-code in het vak Scripts in koptekst

Zorg ervoor dat je site niet is ingesteld op privé of de modus Binnenkort beschikbaar, omdat Mailchimp je site dan niet kan verifiëren!

Terug in Mailchimp klik je op de knop Verbinding controleren om Mailchimp opdracht te geven je site op de code te controleren. Als je de code correct hebt toegevoegd, wordt het bericht Gelukt weergegeven:

Zorg ervoor dat je de pop-up inschakelt, zodat deze op je site wordt weergegeven

De eerste keer dat een bezoeker je site bezoekt, krijgt hij of zij een pop-up te zien met je aanmeldformulier. Mailchimp slaat een cookie op in de browser van de bezoeker, zodat de pop-up maar één keer wordt weergegeven. Hier volgt een voorbeeld:

mailchimp-pop-up-voorbeeld

Je formulier bijwerken

Als je je formulier wil wijzigen, ga je terug naar je instellingen in Mailchimp om je wijzigingen door te voeren. Zodra je deze wijzigingen in het Mailchimp-formulier doorvoert, worden ze automatisch weergegeven als de pop-up getoond wordt aan de volgende bezoeker van je site. Je hoeft de code niet nog een keer te kopiëren/plakken!

Alternatieven voor een pop-up

Een pop-upformulier is een opvallende manier om je bezoekers zich aan te laten melden voor je mailinglist, maar wellicht wil je iets subtielers integreren.

Mailchimp-blok

Als je de Blokeditor gebruikt, kan je een Mailchimp-blok toevoegen aan een pagina of bericht aan de hand van deze instructies.

Integratie met Wufoo

Als je Wufoo met Mailchimp integreert, kan je een Wufoo-formulier bijsluiten op een pagina, in een bericht, of widget en de formulieren worden naar je Mailchimp-account gestuurd. De instructies vind je hier.

Je hebt een betaald Wufoo-account nodig om te kunnen integreren met Mailchimp.

Integratie met JotForm

JotForm kan bijgesloten worden op een pagina, in een bericht of widget en geïntegreerd worden met Mailchimp om je mailinglist te beheren.

In tegenstelling tot Wufoo kan JotForm gratis met Mailchimp worden geïntegreerd.

Instructies om JotForm met Mailchimp te integreren vind je hier.