Instellingen

In het Instellingenmenu van je site kun je precies configureren hoe de blog werkt en functioneert. Je komt bij de instellingen door te klikken op Mijn site → Instellingen.

De Instellingen zijn onderverdeeld in vijf elementen:

Algemeen

Op het eerste tabblad, Algemeen, kun je de titel en slogan van je site aanpassen en kun je het adres van je site bekijken en aanpassen. Je WordPress.com-interface wordt mogelijk weergegeven in één taal, bijvoorbeeld Engels, maar misschien wil je de standaardelementen van je site, zoals de voettekst, wel in een andere taal weergeven, bijvoorbeeld Frans.
Hier kun je ook de tijdzone van je site instellen. Dit is vooral handig voor het inplannen van berichten.

Tevens kun je in het tabblad Algemeen ook de privacyinstellingen van je site instellen. Wil je niet dat iemand je site kan zien voordat deze volledig klaar is? Maak hem gewoon privé!

Privacyinstellingen

Er zijn nog andere opties beschikbaar, zoals het weergeven van gerelateerde content onder je berichten. Hier kun je ook het adres van je site wijzigen, helemaal opnieuw beginnen en je site verwijderen.

Voorzichtig! Als een site is verwijderd, kan deze niet worden hersteld. Zorg dat je er zeker van bent voordat je doorgaat.

↑ Inhoudsopgave ↑

Schrijven

Bij de instellingen voor Schrijven kun je standaardopties kiezen, zoals de standaardcategorie en de indeling voor je berichten. In dit tabblad kun je onze  superhandige Press This-bookmarklet toevoegen.

press-this-bookmarklet

↑ Inhoudsopgave ↑

Reacties

Bij de Reactie-instellingen kun je opties instellen voor binnenkomende reacties op je site, trackbacks en pingbacks.
Je kunt hier vereiste criteria kiezen voor reacties van bezoekers, je kunt reacties automatisch afsluiten na een bepaald aantal dagen en je kunt ervoor kiezen om binnenkomende reacties te beheren. Op deze pagina kun je ook terecht als je te maken hebt met mensen die onophoudelijk reageren. Je kunt ervoor kiezen om reacties waarin bepaalde woorden, e-mailadressen of URL’s worden gebruikt, of die afkomstig zijn van bepaalde IP-adressen automatisch op de blacklist te zetten.

reactiebeheer-instellingen

↑ Inhoudsopgave ↑

Bezoekersaantallen

Het tabblad Bezoekersaantallen bevat enkele aanvullende instellingen voor geavanceerd SEO-beheer voor je site. Hoewel er al geweldige SEO is geïntegreerd in WordPress.com, kun je met deze instellingen je site nog beter onder controle houden.

Gerelateerde berichten
De functie Gerelateerde berichten detecteert relevante informatie uit je blog en geeft deze weer onderaan je berichten.

Instellingen voor gerelateerde berichten

Meer informatie over deze functie en de bijbehorende instellingen vind je op de ondersteuningspagina Gerelateerde berichten.

Services voor siteverificatie
Als je aan de WordPress.com-statistieken niet genoeg hebt, kun je een integratie van de diverse webmaster-tools die wij aanbieden overwegen. Hiermee kun je sitemaps en de URL van je site rechtstreeks invoeren in zoekmachines voor indexering, ontdekken welke zoekopdrachten naar jouw site leiden, hoe je site over het algemeen scoort bij bepaalde zoektermen en nog veel meer. Gedetailleerde instructies voor het verifiëren van je site lees je hier in onze stapsgewijze instructies.

XML-sitemap
Sitemaps zijn pagina’s met een speciale indeling die zoekmachines laten weten uit welke pagina’s je site bestaat en waar deze te vinden zijn. Nadat je je site hebt geverifieerd op platforms voor webmaster-tools van Google, Bing of Yandex, kun je je sitemap indienen bij deze services, zodat zoekmachines eenvoudig alle pagina’s op je site kunnen vinden.

Analyses
Als je niet genoeg hebt aan onze geïntegreerde statistieken, kun je je Google Analytics-trackingcode toevoegen. Om dit te kunnen doen, moet je eerst upgraden naar het WordPress.com Business abonnement. Let op: WordPress.com-statistieken en Google Analytics gebruiken verschillende methoden om activiteit op je site te identificeren en te volgen, dus normaal gesproken zijn er kleine verschillen in het totaalaantal bezoeken, weergaven, enz. te zien.

add-google-analytics

↑ Inhoudsopgave ↑

Importeren

Op laatste tabblad van je instellingen kun je content van een andere WordPress-site of een ander blogplatform importeren. Klik op de link voor meer informatie over importeren.

↑ Inhoudsopgave ↑

Bonus: Beveiliging

Maak je gebruik van Jetpack? Dan zie je nog een extra tabblad, namelijk Beveiliging.

In dit gedeelte kun je je IP-adres op een whitelist zetten, zodat je altijd kun inloggen vanaf dat adres.
Je kunt je WordPress-site ook op bekende beveiligingsbedreigingen scannen. Zodra we een mogelijk kwaadaardige code tegenkomen, waarschuwen we je via e-mail. Tevens bewaken we je site en sturen we je een e-mail wanneer deze offline is.

jetpack-monitor