Terug naar Ondersteuning Account Instellingen Instellingen

Instellingen

In het gebied Instellingen van je site kan je veel functies van je site configureren. Je komt bij de instellingen door naar Mijn site → Instellingen te gaan:

Algemeen

Siteprofiel

Onder Instellingen → Algemeen kun je de titel en slogan van je site aanpassen. Je kan ook je favicon instellen. Dat is de kleine afbeelding die in je browser-tabblad verschijnt.

Met de Taalinstelling kan je de taal van je website veranderen. Dit werkt automatisch alle geïntegreerde elementen van je site bij, zoals categorie- en archief-kopteksten, velden voor het invoeren van wachtwoorden of invullen van formulieren, standaard widget-titels en meer.

De taal van de website staat los van de interface-taal die in je accountinstellingen staat. Hoewel de interface-taal de tekst van het WordPress.com-beheergebied alleen voor jou verandert, past de taal van de website de standaard tekstelementen van de actieve site aan. Die worden gezien door je bezoekers.

Je kan de tijdzone van de site instellen zodat de juiste tijd wordt gebruikt bij het inplannen van berichten.

Privacy

Hier kan je de privacyinstellingen van je site instellen. Als je niet wilt dat iemand je site kan zien voordat deze helemaal klaar is, kan je deze hier privé maken. Bekijk hier meer informatie over de privacyinstellingen van je site.

Privacyinstellingen
Sitetools

Onder sitetools zie je de volgende opties:

1. Het adres van je site wijzigen.
  2. Opnieuw beginnen door alle inhoud van je site te verwijderen.
  3. Je site permanent verwijderen.

⚠️

Voorzichtig! Als een site is verwijderd, kan deze niet worden hersteld. Zorg dat je er zeker van bent voordat je doorgaat.

Prestaties

Je kunt het gebied Prestaties gebruiken om instellingen te configureren met betrekking tot het sneller laden van pagina’s, het optimaliseren van afbeeldingen en het verbeteren van de bezoekerservaring. Zie de volledige handleiding voor het gebruik van de Prestatie-instellingen.

Schrijven

Gebruik de Schrijfinstellingen om de opties voor opmaak, markdown, contenttypes en posten via e-mail te beheren. Zie de volledige handleiding voor het gebruik van de Schrijfinstellingen.

Reacties

Bij de Reactie-instellingen kun je opties instellen voor binnenkomende reacties op je site. Zie de volledige handleiding voor het gebruik van de Reactie-instellingen.

Beveiliging

Dit gedeelte is van toepassing op sites die ons WordPress.com Creator- of Entrepeneur-abonnement gebruiken. Als je site een van onze oude abonnementen gebruikt, is deze functie beschikbaar voor Pro-abonnementen.

Klanten met een betaald abonnement zullen onder Instellingen het gedeelte Beveiliging van de Jetpack-plugin zien. Deze bevat de volgende opties:

Downtime-bewaking

Hoewel het zeldzaam is, kan een site mogelijk offline gaan als een onverwachte fout zich voordoet, zoals een mislukte poging om een plugin of thema bij te werken. In deze gevallen kan je Jetpack je site laten bewaken en je een melding laten sturen als deze niet meer reageert. Dit is een geweldige manier om de tijd dat je site offline is te verminderen. Als je een melding hebt gekregen, neem dan contact op met ons personeel om het probleem op te lossen.

Downtime-bewakingsscherm.
Voorkom brute force-inlogaanvallen.

Jetpack houdt de inlogpogingen op je site bij voor het identificeren en blokkeren van kwaadwillenden die met een techniek genaamd brute force-inlogaanvallen toegang tot je site proberen te krijgen. Wanneer een aanvaller te vaak achter elkaar probeert in te loggen en dit niet lukt, blokkeert Jetpack automatisch inlogpogingen van dat IP-adres. Het is mogelijk dat Jetpack je een rekenoefening geeft die je op moet lossen om terug in je site te komen.

De instelling ‘voorkom brute force-inlogaanvallen’ kan je in- en uitschakelen.
Inloggen via WordPress.com

WordPress.com gebruikt functies van ons eigen beheer samen met het traditionele WP-Admin-dashboard. Om de WP-Admin en WordPress.com-instellingen naadloos te overbruggen schakelen we Gebruikers de mogelijkheid om in te loggen op deze site met WordPress.com-accounts standaard in. Deze instelling wordt Veilig aanmelden genoemd.

We raden aan om deze instelling ingeschakeld te houden. Als je deze instelling uitschakelt, zullen meerdere pagina’s van je dashboard je vragen om handmatig in te loggen bij WP-Admin. Bekijk onze pagina Veilig aanmelden voor meer informatie.

De belangrijkste optie van de instellingen voor het inloggen van WordPress.com is om gebruikers toe te staan in te loggen met WordPress.com-accounts. Daaronder staan nog twee schakelaars.