Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Insluitblokken Instagram-berichten weergeven

Instagram-berichten weergeven

Gebruik Instagram om via je smartphone foto’s en korte video’s te maken, aan te passen en te delen. In deze handleiding leer je hoe je Instagram-berichten kan insluiten op je website.

Een Instagram-bericht insluiten

Transcript van video

Hallo! In deze video laat ik je zien hoe je Instagram-berichten insluit met de WordPress-editor.

De eerste stap is het insluiten van een Instagram-blok.

Vervolgens kunnen we de link van een bestaand bericht kopiëren. Ik heb er hier een klaarstaan.

Deze kan ik rechtstreeks in de knop plakken. Als ik op Insluiten klik, zie ik de berichten waar ik het aan toe kan voegen.

Dit werkt ook voor video’s.

Als je een Instagram-bericht insluit, kunnen de bezoekers van je site de foto of video op je site bekijken en hoeven ze niet naar Instagram te gaan om het te zien. Je kan foto’s, video’s en reels insluiten. Volg deze stappen om een bericht op Instagram in te sluiten:

1. Kopieer de URL van het Instagram-bericht vanuit de adresbalk van je webbrowser of de Instagram-app. Deze ziet er ongeveer zo uit: https://www.instagram.com/p/CuzSGmjO5MP
  2. Plak de URL in de WordPress-editor. Let hierbij op dat je geen tekst of spaties toevoegt. Het bericht wordt automatisch ingesloten in een Insluitblok. De URL sluit standaard het grootste formaat van de beschikbare afbeelding in, namelijk 612 px breed.
  3. (Optioneel) In de werkbalk boven of onder het ingesloten bericht kan je het links, rechts of in het midden uitlijnen.
  4. (Optioneel) In de blokinstellingen kan je de optie Formaat wijzigen voor kleinere apparaten inschakelen om te zorgen dat de beeldverhouding in iedere browser hetzelfde blijft.

Ingesloten video’s zien er bijna hetzelfde uit, maar tonen het driehoekige afspeelsymbool:

Als je ingesloten bericht het niet doen, bekijk dan onze handleiding over probleemoplossing voor ingesloten links voor mogelijke redenen.

Een Instagram-feed insluiten

Gebruik het blok Meest recente Instagram-berichten om een automatisch bijwerkend raster van de meest recente berichten op je Instagram-profiel weer te geven.

Stap 1: het blok Meest recente Instagram-berichten toevoegen

Om het blok Meest recente Instagram-berichten toe te voegen, klik je op het invoegpictogram + Blok en zoek je naar ‘Instagram’. Klik op Meest recente Instagram-berichten om het blok te voegen aan het bericht of de pagina.

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Stap 2: verbinden met Instagram

Wanneer je het blok Meest recente Instagram-berichten voor het eerst toevoegt, word je gevraagd om je Instagram-account te koppelen. Als je een site met plugins hebt, moeten de privacyinstellingen zijn ingesteld op Openbaar of Binnenkort beschikbaar, niet op Privé.

Koppel je site met je Instagram-account via de onderstaande stappen:

1. Klik op Verbinden met Instagram.
  2. Klik in het pop-upvester op Toestaan om te verbinden.
  3. Selecteer het account dat je wilt koppelen. Hieronder zie je hoe dat werkt.
  4. Klik opnieuw op Verbinden met Instagram.
Rechthoek met de optie om een Instagram-account te selecteren en de knop Verbinden met Instagram.
Een Instagram-account selecteren

Er wordt een raster met de negen meest recente Instagram-berichten ingesloten op de pagina. Gezamenlijke verzamelingen (berichten die in een gesprek zijn gedeeld) worden op momenteel niet meegenomen. Ga naar de volgende stap voor informatie over hoe je het raster bewerkt.

Je kan op je dashboard je site aan Instagram koppelen en weer loskoppelen via Tools → Marketing → Verbindingen (of Hosting → Verbindingen op WP Admin). Als je de verbinding met Instagram hier verbreekt, wordt de verbinding van je WordPress.com-account met alle sites verbroken.

Stap 3: de feed aanpassen

Als je op het blok klikt, zie je aanvullende blokinstellingen in de rechterzijbalk. Als je de zijbalk niet ziet, moet je wellicht op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek klikken om de instellingen weer te geven. Dit pictogram lijkt op een vierkant met twee oneven kolommen:

Het instellingenpictogram in de Editor met een zwarte achtergrond en daaronder de tooltip 'Instellingen'.
Klik op het pictogram Instellingen om de blokinstellingen te openen

De opties zijn:

Accountinstellingen: Ga naar het Instagram-account dat is gekoppeld. Verbreek de verbinding met dat account als je het wilt verwijderen of een ander account wilt verbinden.

Weergave-instellingen: wijzig het aantal Instagram-berichten dat wordt weergegeven, het aantal kolommen en de hoeveelheid ruimte (berekend in pixels) die elk bericht in het Instagram-raster scheidt.

Stapelen op mobiel: door stapelen op mobiel in te schakelen, wordt de content aan de linkerkant boven de content aan de rechterkant weergegeven (in plaats van naast elkaar zoals op een computerscherm). Hierdoor kan je mobiele bezoekers een betere ervaring bieden.

Geavanceerd: met het tabblad Geavanceerd kan je een CSS-klasse toevoegen aan je blok, zodat je aangepaste CSS kan schrijven en de stijl van het blok kan aanpassen. Meer informatie over CSS-klassen aan blokken toevoegen.

Uitlijning en breedte: de werkbalk van het blok Meest recente Instagram-berichten bevat opties om het blok links, rechts of in het midden uit te lijnen en om te kiezen voor brede of volledige weergave als dit door je thema wordt ondersteund:

Een schermopname van de werkbalk Meest recente Instagram-berichten
Klik op het blok om de werkbalk weer te geven

Meerdere Instagram-accounts koppelen

Je kan maximaal twee Instagram-accounts koppelen door het blok Meest recente Instagram-berichten twee keer toe te voegen (en ieder account aan een ander blok te koppelen). Dit moeten echt twee aparte Instagram-accounts met aparte inloggegevens zijn. Het werkt niet als je meerdere Instagram-accounts beheert met dezelfde inloggegevens.

Nadat je het eerste Instagram-account hebt gekoppeld aan je site, volg je de onderstaande stappen om een tweede account te koppelen:

1. Ga in een nieuw tabblad naar Instagram.com en log uit bij het eerste Instagram-account.
  2. Log in op het tweede Instagram-account.
  3. Ga naar het dashboard van je site.
  4. Ga naar Tools → Marketing → Verbindingen (of Hosting → Verbindingen op WP Admin).
  5. Klik onder Instagram op het vervolgkeuzepijltje en selecteer Een ander account koppelen.
  6. Als dat account is gekoppeld, kan je nu twee keer het blok Meest recente Instagram-berichten gebruiken.

Andere Instagram-integraties

Er zijn nog andere manieren om Instagram te integreren op je site, waaronder: