Terug naar Ondersteuning Hosting FTP-toegang

FTP-toegang

Je hebt heel veel mogelijkheden zonder dat je een FTP hoeft te gebruiken. Lees verder voor meer informatie.

Sites met een plugin-abonnement hebben toegang tot SFTP. In deze gids vind je meer informatie over SFTP.

Afbeeldingen en documenten uploaden

Voordat je afbeeldingen en documenten uploadt, is het belangrijk dat je de ondersteuningspagina geaccepteerde bestanden doorneemt om te controleren of je bestandstype is toegestaan. Als dat zo is, kun je bestanden rechtstreeks vanuit de editor uploaden wanneer je een bericht maakt of bewerkt.

Meer informatie over het uploaden van documenten en afbeeldingen vind je op deze ondersteuningspagina’s:

Aangepaste thema’s uploaden

Dit gedeelte is van toepassing op sites die ons WordPress.com Creator- of Entrepeneur-abonnement gebruiken. Als je site een van onze oude abonnementen gebruikt, is deze functie beschikbaar voor Pro-abonnementen.

We investeren veel tijd en creativiteit in onze collectie thema’s. We zijn ervan overtuigd dat je uit de honderden thema’s in onze collectie een thema zult vinden dat perfect voor je is.

Heb je een site met een plugin-abonnement, dan kun je een thema van derden of een eigengemaakt thema uploaden. Hiervoor ga je naar Mijn sites → Weergave Thema’s en klik je op de knop Thema Installeren.

Voor meer informatie over alternatieven voor het uploaden van aangepaste thema’s ga je naar deze pagina.

Hoewel je geen FTP hoeft te gebruiken om aangepaste thema’s te uploaden, hebben sites met een plugin-abonnement wel toegang tot SFTP. Meer informatie daarover vind je hier.

Plugins uploaden

Dit gedeelte is van toepassing op sites die ons WordPress.com Creator- of Entrepeneur-abonnement gebruiken. Als je site een van onze oude abonnementen gebruikt, is deze functie beschikbaar voor Pro-abonnementen.

Plugins zijn tools die gebruikt worden om de functionaliteit van het WordPress-platform uit te breiden. Bij WordPress.com zijn de meeste functies meteen al beschikbaar.

Als je een plugin-abonnement hebt, kun je in je dashboard plugins zoals WooCommerce toevoegen via Mijn Sites → Plugins. Meer informatie over hoe je plugins toevoegt, vind je hier.

Hoewel je geen FTP hoeft te gebruiken om aangepaste thema’s te uploaden, hebben sites met een plugin-abonnement wel toegang tot SFTP. Meer informatie daarover vind je hier.

Probleemoplossing voor het uploaden van plugins en thema’s

Soms zie je een foutmelding wanneer je een aangepaste plugin of aangepast thema wilt uploaden, zoals ‘Doelmap bestaat al’. Heb je problemen, neem dan contact op met de ondersteuning en we helpen je graag.

Hoewel je geen FTP hoeft te gebruiken om aangepaste thema’s te uploaden, hebben sites met een plugin-abonnement wel toegang tot SFTP. Meer informatie daarover vind je hier.

Je site overzetten

Lokale wijzigingen doorvoeren

Dit gedeelte is van toepassing op sites die ons WordPress.com Creator- of Entrepeneur-abonnement gebruiken. Als je site een van onze oude abonnementen gebruikt, is deze functie beschikbaar voor Pro-abonnementen.

We raden je aan om codewijzigingen in je thema buiten je livesite aan te brengen. Je kunt dit doen door een lokale kopie van WordPress op je computer te installeren en, wanneer je klaar bent, het thema weer naar je site te uploaden.

Een lokale server aanmaken op een Mac of Windows-pc met MAMP

WordPress installeren op je lokale server vanuit een gecomprimeerde map (zip)

Lokaal een WordPress maken met Local van Flywheel

Stukjes code toevoegen

Dit gedeelte is van toepassing op sites die ons WordPress.com Creator- of Entrepeneur-abonnement gebruiken. Als je site een van onze oude abonnementen gebruikt, is deze functie beschikbaar voor Pro-abonnementen.

Naast het creëren van een subthema en het bewerken van de bijbehorende bestanden, kun je ook een externe plugin gebruiken voor het toevoegen van stukjes code:

https://wordpress.com/plugins/code-snippets/

WordPress gebruikt hooks. Dit zijn functies die je kunt gebruiken om je eigen functionaliteit toe te voegen aan WordPress of om de bestaande te verwijderen/wijzigen. Je vindt WordPress-hooks in de WordPress-kern, -thema’s en -plugins. Over het algemeen doe je een van de volgende dingen wanneer je een van de bovenstaande acties wilt uitvoeren op je WordPress.com-site:

De eerste methode raden we niet aan, omdat wijzigingen in het thema- of pluginbestand uiteindelijk worden verwijderd zodra je het thema of de plugin bijwerkt. Daarom moet je bij deze methode altijd eerst een subthema maken en je wijzigingen daarin aanbrengen. Desalniettemin, als de functionaliteit die je wilt toevoegen WordPress-hooks gebruikt, kun je die met je eigen code aanhaken.

Hoewel bestandstoegang op WordPress.com beperkt is, kun je de functionaliteit van je site wel aanpassen door een subthema te maken en de wijzigingen daar door te voeren, of door de plugin Code Snippets te gebruiken en je eigen PHP-code toe te passen. Wil je meer leren over WordPress-hooks en PHP, dan raden we de volgende links aan:

https://developer.wordpress.org/plugins/hooks/

https://www.learn-php.org/

https://www.w3schools.com/php/default.asp

https://www.elegantthemes.com/blog/resources/php-tutorials-aspiring-wordpress-developers-should-walk-through

Meer informatie over het maken van een subthema vind je hier.

Aanvullende informatie