Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Pagina's en berichten Uitgelichte afbeeldingen

Uitgelichte afbeeldingen

Een uitgelichte afbeelding vertegenwoordigt de inhoud, stemming of het thema van een bericht of pagina. Berichten en pagina’s hebben ruimte voor een uitgelichte afbeelding. Veel thema’s en tools kunnen die afbeelding gebruiken om je site beter te presenteren.

Een uitgelichte afbeelding instellen

Volg deze stappen om een uitgelichte afbeelding op een bericht of pagina in te stellen:

1. Ga naar je dashboard.
  2. Klik bij de opties aan de linkerkant op Pagina’s of Berichten.
  3. Klik op de titel van de pagina of het bericht om de editor te openen.
  4. Zoek in de instellingen aan de rechterkant naar het gedeelte Uitgelichte afbeelding. Als je het instellingengedeelte niet ziet, moet je mogelijk in de rechterbovenhoek op het pictogram ⚙️ klikken om dit gedeelte te laten verschijnen.
  5. Klik op Uitgelichte afbeelding instellen zoals weergegeven in de afbeelding rechts.
  6. Vervolgens krijg je opties te zien om een afbeelding te kiezen uit de mediabibliotheek van je site, Google Foto’s, Pexels Free Photos of Openverse.
    • Als je een afbeelding van je computer wilt uploaden, kies je Mediabibliotheek en klik je op het tabblad Bestanden uploaden.
  7. Nadat je je afbeelding hebt geselecteerd, klik je rechts onderaan op de knop Uitgelichte afbeelding instellen.
  8. Klik bij je bericht/pagina op Updaten om je wijzigingen op te slaan. Je uitgelichte afbeelding is nu ingesteld!

[Optioneel] Als je thema de uitgelichte afbeelding niet standaard weergeeft, voeg je bovenaan de pagina/het bericht een Omslagafbeelding-blok toe. Vervolgens kun je op een knop klikken om de uitgelichte afbeelding in het Omslagafbeelding-blok weer te geven.

Bepaalde thema’s gebruiken uitgelichte afbeeldingen op andere manieren waarvoor de afbeelding een specifieke afmeting moet hebben om goed te werken. Bekijk de instructies voor je thema voor die precieze afmetingen.

Een uitgelichte afbeelding verwijderen

Om een uitgelichte afbeelding te verwijderen, volg je stap 1 t/m 4 uit het vorige gedeelte om de uitgelichte afbeelding te vinden. Klik daarna op de link Uitgelichte afbeelding verwijderen:

De optie 'Uitgelichte afbeelding verwijderen' is gemarkeerd met een pijl.

Je kunt de uitgelichte afbeelding ook wijzigen door op de knop Afbeelding vervangen te klikken.

Uitgelichte afbeeldingen in socialmediaberichten

Als je iets op social media deelt, gebruiken socialmediasites zoals Facebook en Twitter vaak de uitgelichte afbeelding van de pagina of het bericht. Dit zijn voorbeelden van Facebook, Twitter en LinkedIn:

Je kunt de volgende handleidingen raadplegen als je een probleem ondervindt met een op Facebook, Twitter, LinkedIn of Tumblr gebruikte afbeelding.