Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Editors

Editors

Met de Editor tool voeg je content toe aan je site of blog. Zowel berichten als pagina’s maken gebruik van dezelfde editor. Op deze pagina worden de verschillende editors uitgelegd die je kan gebruiken.

WordPress Editor

Deze tool wordt ook wel de Blok-editor genoemd en werd eind 2018 door WordPress uitgebracht. Het is de krachtigste en meest flexibele WordPress-bewerkingservaring en wordt door miljoenen website-eigenaren ter wereld gebruikt.

Elk element op je site, zoals afbeeldingen, tekst, video’s en kopteksten, worden toegevoegd via een blok. Blokken zijn afzonderlijke structurele elementen waarmee je gedeeltes kan isoleren om de content die erin staat aan te passen.

HTML bewerken in de WordPress Editor

Er zijn twee verschillende opties om HTML te bewerken met de WordPress Editor:

In de werkbalk van elk blok staat, onder de ellips (de drie puntjes) van elk blok, de optie Als HTML bewerken om de HTML voor dat specifieke blok aan te passen.

Als HTML bewerken - Blok
De HTML van een blok bewerken

Wanneer je de HTML van een volledige pagina of van berichten wilt bewerken, moet je op de ellips naast de knop Publiceren klikken om de Code-editor te openen.

Code-editor

Niet alle code zal beschikbaar zijn bij het bewerken als HTML. Als je code goed geformuleerd en foutloos is, controleer dan of deze voorkomt op de lijst met goedgekeurde HTML-tags en of het geen verboden code is, zoals JavaScript.

Overschakelen naar de WordPress Editor

Als je een pagina of bericht hebt opgesteld in de klassieke editor voordat de WordPress-editor werd geïntroduceerd, dan behoudt de WordPress Editor je huidige content in een Klassiek blok, dat veel van dezelfde functies als de klassieke editor bevat.

Met behulp van de drie puntjes rechts van het Klassieke blok kan je je content omzetten naar blokken.

Klassieke editor

De Klassieke editor was de standaard editor voor WordPress.com-sites en -blogs voordat de WordPress Editor (zie hierboven) werd uitgebracht.

In de WordPress-editor vind je het Klassieke blok dat de functionaliteit van de Klassieke editor nabootst in de WordPress-editor. Zo ziet hij eruit:

Gebruik het Klassieke blok voor dezelfde bewerkingservaring als de Klassieke editor

Editors van derden

Dit gedeelte is van toepassing op sites die ons WordPress.com Creator- of Entrepeneur-abonnement gebruiken. Als je site een van onze oude abonnementen gebruikt, is deze functie beschikbaar voor Pro-abonnementen.

Sites met plugins kunnen editor-plugins van derden, zoals Elementor en WP Bakery, installeren. Sommige thema’s van derden beschikken ook over een eigen editor.

Houd er rekening mee dat als je een editor van derden gebruikt, je voor ondersteuning het beste contact kunt opnemen met de ontwikkelaars. Vaak staan er directe links naar de ontwikkelaars op de instellingspagina van de tool in het WP Admin-dashboard. Zo kan je snel contact met hen opnemen.