Terug naar Ondersteuning Domeinen en e-mail Je DNS-records beheren

Je DNS-records beheren

DNS-records zijn speciale instellingen die bepalen wat mensen zien wanneer ze je domein bezoeken. Ze zorgen er ook voor dat je je domein kan koppelen aan diensten van derden die niet op WordPress.com gehost worden, zoals een e-mailprovider. In deze handleiding lees je hoe je de DNS-records aan je domein toevoegt, verwijdert en wijzigt.

Redenen om DNS-records aan te passen

In de volgende situaties wil je wellicht de DNS voor je domein aanpassen:

📌

Zolang je domein de naamservers van WordPress.com gebruikt, beheer je de DNS vanuit je WordPress.com-account. Gebruikt je domein de naamservers van WordPress.com niet, dan moet je je DNS-wijzigingen bij je registrar/DNS-provider beheren.

Je DNS-records bekijken

Om de huidige DNS-records op je domein te bekijken, neem je de volgende stappen:

1. Ga op het dashboard van je site naar Upgrades → Domeinen om alle domeinen te bekijken die aan die site zijn gekoppeld:
De pagina Domeinen, met twee domeinen vermeld.
Je sitedomeinen
  1. Klik op het domein en klik vervolgens op DNS-records:
Het scherm met domeininstellingen toont een overzicht van de informatie over het sitedomein, waaronder de registratiedatum, de staat van automatische verlenging en uitbreidbare componenten voor naamservers, DNS-records, contactgegevens en domeinbeveiliging.
Domeininstellingen
  1. Je vindt hier een lijst met de huidige DNS-records. Je kan vervolgens op de knop Beheren klikken om wijzigingen aan te brengen:
Het onderdeel DNS-records van het scherm Domeininstellingen geeft de huidige DNS-records van je site weer, samen met de knop Beheren waarmee je deze records kan toevoegen, bewerken of verwijderen.

Een nieuw DNS-record toevoegen

Je kan de volgende DNS-records toevoegen aan WordPress.com:

Zo voeg je een nieuw DNS-record toe:

1. Klik op de knop Een record toevoegen rechts bovenin het scherm:
Knop 'Een record toevoegen' rechtsboven om een nieuw DNS-record aan het domein toe te voegen.
Knop om een DNS-record toe te voegen
  1. Klik op het vervolgkeuzemenu Type om het type DNS-record te selecteren dat je wilt toevoegen (A, AAAA, CNAME, MX, TXT of SRV.)
Een A-record toevoegen aan het domein. De knop 'DNS-record toevoegen' is roze weergegeven.
Een nieuw A-record toevoegen
  1. Vul de informatie in die je van de service hebt gekregen waarvoor je het record toevoegt. De beschikbare velden worden gewijzigd afhankelijk van het type record dat je toevoegt.
    • Providers kunnen andere terminologie voor de verschillende DNS-velden hanteren dan wat je op WordPress.com ziet.
    • TTL (tijd tot live gaan) wordt gemeten in seconden, dus een TTL-waarde van 3600 = 3600 seconden, of 1 uur.

DNS-records bewerken of verwijderen

Om een bestaand DNS-record te bewerken of te verwijderen, klik je op de drie puntjes naast een bestaand record en selecteer je Bewerken of Verwijderen:

De knop Bewerken om een bestaand DNS-record te bewerken is gemarkeerd.
DNS-records bewerken en verwijderen

Standaard records

Sommige records worden standaard aangemaakt en de bijbehorende waardevelden geven het bericht ‘Verwerkt door WordPress.com’ weer. Deze records vertonen speciaal gedrag, afhankelijk van hun type (A, CNAME of MX):

DNS-records Importeren

Importeer bestaande DNS-records naar je domein met BIND-bestanden, ook wel zonebestanden genoemd. BIND-bestanden zijn een standaard manier om grote aantallen DNS-records te importeren en exporteren. Je kan de DNS-records importeren met behulp van de volgende stappen:

1. Klik op de knop BIND-bestand importeren rechts bovenin het scherm:
Pijl die naar de knop BIND-bestand importeren wijst.
  1. Selecteer het BIND-bestand dat je wilt importeren met behulp van de bestandsnavigatie van je systeem en kies Openen.
    • Als het BIND-bestand een DNS-record bevat dat een conflict heeft met een bestaand record, treedt er een fout op.
    • Alleen ondersteunde DNS-records kunnen worden geïmporteerd: A, AAAA, CNAME, MX, SRV en TXT.
  2. Bevestig de DNS-records die je aan je domein wilt toevoegen in het pop-upvenster DNS-records importeren en selecteer Records importeren om de import te voltooien.

Het discovery-record ‘_domainconnect’ inschakelen

Als je domein naamservers van WordPress.com gebruikt, zie je een optie om een bepaald DNS-record genaamd ‘_domainconnect’ in de DNS-manager in te schakelen.

Als je deze record inschakelt, kan je verbinding maken met andere diensten zoals Microsoft Office 365 zonder de DNS-records handmatig te hoeven bewerken.

Je kan deze record inschakelen door op de drie puntjes ernaast te klikken en de optie Inschakelen te selecteren. Je kan de record ook uitschakelen door de optie Uitschakelen te selecteren voor de actieve record ‘_domainconnect’:

Inschakeloptie naast de record voor domeinverbinding.
Het DNS-record ‘_domainconnect’ inschakelen