Domeinen, Upgrades

Domeinen

Je WordPress.com-blog wordt geleverd met een gratis adres, zoals voorbeeld.wordpress.com. Je kunt het gedeelte .wordpress.com verwijderen en een aangepaste domeinnaam gebruiken, zoals voorbeeld.com. Het toevoegen van een domein is een betaalde upgrade:

• Als je een domein wilt toevoegen aan je site (door een nieuw domein te registreren of een domein dat je al bezit over te dragen of toe te wijzen), heb je een WordPress.com-abonnement nodig. Bij elk abonnement is een gratis domeinkrediet inbegrepen. Je kunt op dezelfde site echter extra domeinen configureren als toegevoegde upgrades (zie deze pagina voor een lijst met alle domeinen die we momenteel bieden en de kosten voor registratie/overdracht).
  • Domeineigenaren zijn verplicht om hun contactgegevens te verschaffen tijdens de registratie. De $0.00 upgrade Privéregistratie beschermt je identiteit en verbergt je contactgegevens. 1
  • Wanneer je extra domeinen toevoegt, zijn er al kosten verbonden $13.00 per domein, per jaar.
  • Voor alle .ca-domeinen is de functie Privéregistratie standaard ingeschakeld zonder extra kosten.
  • Voor .uk-domeinen is adresprivacy inbegrepen voor privépersonen zonder handelsoogmerk.

Ga aan de slag

Er zijn vier manieren om een aangepast domein aan je blog toe te voegen. Er is een actief WordPress.com-abonnement vereist om een aangepast domein aan je site toe te voegen.

1. Registreer een nieuw domein via WordPress.com en zorg dat er automatisch verbinding mee wordt gemaakt – als je zo snel en gemakkelijk mogelijk een aangepast domein wilt hebben.
  2. Draag een bestaand domein (een domein waarvan je al eigenaar bent) over naar WordPress.com – als je al een domein hebt, maar dit domein en je site op één plek wilt beheren.
  3. Wijs een bestaand domein (een domein waarvan je al eigenaar bent) toe aan je WordPress.com-blog – als je al een domein hebt dat je elders hebt geregistreerd en gekocht, maar dit domein wilt blijven beheren via je huidige provider (je moet die provider blijven betalen bij elke jaarlijkse verlenging.)
  4. Wijs een subdomein (voor een domein met een bestaande website) toe aan je WordPress.com-blog – als je al een website hebt die je niet wilt veranderen en je er een blog aan wilt toevoegen onder een subdomein (bijvoorbeeld blog.jouwprimadomein.com).

↑ Inhoudsopgave ↑

Het primaire domein instellen

Je kunt zoveel domeinen toevoegen aan je blog als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld meerdere domeinen toevoegen om rekening te houden met veelvoorkomende spelfouten in je primaire domein, zodat bezoekers die een typefout maken toch op de goede plek uitkomen. Een van die domeinen is het Primaire domein: al je andere domeinen verwijzen naar het primaire domein. Bezoekers kunnen naar je blog gaan via elk van de domeinen die je hebt toegevoegd, maar het adres dat ze in de adresbalk van hun browser zien, is altijd het primaire domein.

Als je het primaire domein voor je blog wilt instellen, ga je naar Mijn site → Domeinen en selecteer je het domein dat je wilt instellen als het primaire domein:

select_domain

Na selectie klik je op de knop Primair maken:

make_primary

Bevestig de wijziging door te klikken op de blauwe knop Primair domein bijwerken:

update_primary_domain

De wijziging wordt onmiddellijk toegepast. Wanneer je een nieuw domein toevoegt, kan het even duren voordat dit actief wordt.

Je kunt zien wat het primaire domein is aan de hand van het groene vinkje naast de vermelding van het primaire domein:

primary_domain_selected

↑ Inhoudsopgave ↑

Beschikbare domeinen

Je kunt domeinen met elk van de hier vermelde extensies registreren via je WordPress.com-account (meer informatie over privéregistratie vind je hier). Domein-‘extensies’ worden aangeduid als TLD’s of Top Level Domains.

Als de domeinextensie die je wilt gebruiken niet beschikbaar is voor registratie op WordPress.com, kan je deze elders registreren en toevoegen aan je WordPress.com-blog met Domeintoewijzing.

↑ Inhoudsopgave ↑

Belangrijke opmerkingen voordat je een upgrade uitvoert

• Advertentiediensten: Met ons WordAds-programma kan je inkomsten delen uit advertenties die op je blog worden weergegeven. Een aangepast domein is vereist om deel te nemen aan WordAds. Advertentiediensten buiten het WordAds-programma worden niet ondersteund.
  • Dezelfde servicevoorwaarden: Met het aangepaste domein wordt je blog nog steeds gehost op WordPress.com en moet je nog steeds onze servicevoorwaarden naleven. Het uploaden van aangepaste thema’s of plugins wordt alleen ondersteund binnen het WordPress.com Business-abonnement. HTML-codes en -scripts worden evenmin ondersteund. FTP-toegang tot je bestanden is niet beschikbaar.
  • Nieuwe URL’s: Wanneer je een domein toevoegt, verandert de URL (de koppelingen) naar al je berichten en pagina’s. We zullen alle bezoekers automatisch omleiden, maar services van derden zoals Facebook maken gebruik van de URL om activiteit te meten. Hierdoor kan het gebeuren dat bestaande share-tellingen worden teruggezet op 0. Dit is niet van invloed op toekomstige berichten.

Zie de ondersteuningspagina Alles over domeinen voor meer gedetailleerde informatie en veelgestelde vragen over domeinen.