Terug naar Ondersteuning Domeinen en e-mail Een domein doorverwijzen naar een extern IP-adres

Een domein doorverwijzen naar een extern IP-adres

in deze handleiding wordt uitgelegd hoe je aangepaste A-records instelt zodat ze naar jouw bij WordPress.com geregistreerde domein verwijzen met het IP-adres van een andere host. Dit is de methode die je moet gebruiken als je nieuwe host de naamservermethode niet ondersteunt.

Een A-record wijzigen

1. Klik vanuit je dashboard op Upgrades → Domeinen.
  2. Klik op de domeinnaam die je met een nieuwe host wilt verbinden.
Je site domeinen
  1. Klik vervolgens op DNS records:
De optie DNS-records is de derde optie van boven, gelijk onder Naamservers.
Instellingen voor een geregistreerd domein
  1. Klik op Beheren en je krijgt vervolgens een lijst met bestaande DNS-records voor dat domein te zien.

📌

De A-record van een domeinnaam verwijst standaard naar WordPress.com. Wanneer je een nieuwe A-record toevoegt, wordt deze standaard WordPress.com-record overschreven.

1. Om een nieuwe A-record toe te voegen, klik je op de knop A-records toevoegen in de rechter bovenhoek.
Voeg een record-knop toe op het scherm DNS-records.
  1. Selecteer A in het vervolgkeuzemenu Type:
DNS-records - Een A-record toevoegen
  1. Voeg het A-record toe in het veld Verwijst naar. De A-record, wat ook een IP-adres genoemd kan worden, wordt verstrekt door je nieuwe host. Over het algemeen is dit een aantal cijfers dat wordt gescheiden door punten, bijvoorbeeld: 123.4.56.78
  2. Voer de optionele naam in in het veld Naam, maar alleen als je host dit verplicht.
  3. Klik op de knop DNS-record toevoegen om de aangepaste A-record op te slaan.

Het domein verwijst kort daarna door naar je nieuwe host, maar bij de meeste hosts moet je nog stappen ondernemen om het domein ook aan hun kant instellen. Hieronder staan instructies voor enkele populaire hostingservices:

Standaard A-records herstellen

Het herstellen van standaard A-records verwijdert alle aangepaste A-records en laat je domein snel weer naar WordPress.com verwijzen.

1. Ga op je dashboard naar Upgrades → Domeinen → DNS-records → Beheren.
  2. Klik op de … (drie puntjes) in de rechter bovenhoek.
  3. Klik op de optie Standaard A-records herstellen:
Standaard A-records herstellen
Standaard A-records herstellen
  1. Klik op het volgende scherm op de knop Herstellen om te bevestigen.
Standaard A-records herstellen bevestigen
Standaard A-records herstellen bevestigen