Berichten zorgen ervoor dat je blog ook echt een blog wordt: ze bevatten de content die in omgekeerde chronologische volgorde (nieuwste naar oudste) op je homepage wordt weergegeven.

Als je wilt dat je berichten van oudste naar nieuwste worden weergegeven, kun je de standaardvolgorde met behulp van deze instructies aanpassen, zodat ze chronologisch worden weergegeven.

Inhoudsopgave

Een nieuw bericht publiceren
Schrijven vanuit de werkbalk
Een nieuw bericht vanaf mijn site toevoegen
Je bericht publiceren
Berichten per e-mail publiceren
Een bericht bewerken en bijwerken
Het WP Admin-dashboard

Berichten zijn altijd gekoppeld aan een datum, die ook in de URL is opgenomen. Berichten worden soms met pagina’s verward. Zie Verschil tussen bericht en pagina voor een uitleg van de verschillen.

Een nieuw bericht publiceren

Er zijn verschillende manieren waarop je nieuwe berichten kunt publiceren.

Lees verder om meer over elke optie te leren.

↑ Inhoudsopgave ↑

Schrijven vanuit de werkbalk

De eenvoudigste manier is via de knop Schrijven aan de rechterzijde van de werkbalk (de knop wordt bovenaan je scherm weergegeven wanneer je bent ingelogd op WordPress.com).

Bericht schrijven vanuit de werkbalk
Klik op Schrijven in je WordPress-werkbalk om een nieuw bericht te schrijven.

Als je meer dan één blog of site hebt, moet je kiezen voor welke site je een bericht wilt schrijven.

Berichten - Site selecteren
Selecteer de blog waarvoor je een nieuw bericht wilt schrijven.

Als je op Schrijven klikt in de werkbalk van WordPress.com die (alleen voor jou) zichtbaar is bovenaan je site, of in WP Admin, word je rechtstreeks naar de editor voor die site gebracht.

↑ Inhoudsopgave ↑

Een nieuw bericht vanaf mijn site toevoegen

Klik op Mijn sites → Site → Berichten en klik vervolgens op de knop Nieuw bericht toevoegen aan de rechterzijde. Hierdoor open je de WordPress-editor waar je content kunt toevoegen voordat je een nieuw blogbericht publiceert.

↑ Inhoudsopgave ↑

Je bericht publiceren

Wanneer je op Schrijven klikt of naar Mijn sites → Site → BerichtenNieuw bericht toevoegen gaat, open je de WordPress-editor; hier kun je de content voor je nieuwe bericht schrijven.

Bericht - Bericht maken
Nieuw blogbericht in de WordPress-editor maken

Wanneer je klaar bent, klik je op de knop Publiceren om je nieuwe blogbericht te publiceren.

Bericht - Bericht publiceren
Je nieuwe blogbericht publiceren

↑ Inhoudsopgave ↑

Berichten per e-mail publiceren

Schrijf je bericht zoals je een e-mail schrijft en publiceer het op je blog via de functie Bericht per e-mail.

e-mail

↑ Inhoudsopgave ↑

Een bericht bewerken en bijwerken

Je kunt een gepubliceerd bericht bewerken.

Ga naar Mijn sites → Site → Berichten en klik op de titel van het bericht dat je wilt bewerken. Hiermee open je het bericht in de WordPress-editor, waar je content kunt toevoegen of verwijderen.

Bij een gepubliceerd bericht is de knop Publiceren veranderd in Bijwerken.

Klik op Bijwerken om de veranderingen door te voeren.

Klik hier om meer te leren over het bewerken van je bericht.

Bericht bijwerken
Klik op Bijwerken om de veranderingen in je bericht door te voeren.

Pagina's: 1 2