Berichten zorgen ervoor dat je blog ook echt een blog wordt: ze bevatten de content die in omgekeerde chronologische volgorde op je homepage wordt weergegeven (je kunt de standaardinstelling voor de chronologische volgorde wijzigen door deze instructies te volgen).

Berichten zijn altijd gekoppeld aan een datum, die ook in de URL is opgenomen. Berichten worden soms verward met pagina’s. Zie Verschil tussen bericht en pagina voor een uitleg van de verschillen.

Een nieuw bericht publiceren

Er zijn verschillende manieren om nieuwe berichten te publiceren. Bekijk de onderstaande video voor een kort overzicht van de werking en lees daarna verder voor meer voorbeelden en instellingen.

De eenvoudigste manier is via de knop Nieuw bericht aan de rechterzijde van de werkbalk (de knop wordt bovenaan je scherm weergegeven wanneer je bent ingelogd op WordPress.com).

Knop Nieuw bericht

Je hoeft alleen op Nieuw bericht te klikken om naar het scherm voor nieuwe berichten te gaan:

Selecteer eerst op welke blog je dit bericht wilt plaatsen (als je meer dan één blog hebt) met behulp van het vervolgkeuzemenu in de rechter werkbalk:

Als je een bericht schrijft en de tekstindeling wilt veranderen, klik je op het gootsteen-pictogram om aanvullende opties voor tekstindeling in te schakelen:

Screen Shot 2015-04-06 at 23.18.54

Wanneer je klaar bent, klik je op Bericht publiceren. Je kunt je bericht vervolgens delen en er direct feedback op krijgen. Je kunt de instelling voor directe feedback op berichten wijzigen via je accountinstellingen.

↑ Inhoudsopgave ↑

De dashboard-editor

Je kunt ook berichten maken en publiceren met de dashboard-editor. Ga vanuit je dashboard naar Berichten → Nieuwe toevoegen:

Berichten - Nieuwe toevoegen

De methode is vrijwel hetzelfde als voor de editor hierboven, maar deze biedt je de mogelijkheid om de schrijfhulp te gebruiken.

↑ Inhoudsopgave ↑

Berichten per e-mail publiceren

Schrijf je bericht zoals je een e-mail schrijft en publiceer het op je blog via de functie Per e-mail plaatsen.

e-mail

Bekijk de ondersteuningspagina Het scherm Berichten voor meer informatie.

↑ Inhoudsopgave ↑

Terugkeren en berichten bewerken

Om een bericht te bewerken of verwijderen (of het nu een concept is of al gepubliceerd is), ga je naar Berichten → Alle berichten in je dashboard:

Berichten - Alle berichten

Hier vind je een lijst met al je berichten. Door op Bewerken te klikken onder de naam van een bericht, word je naar de dashboard-editor doorgeleid, waar je wijzigingen kunt aanbrengen. Om een bericht te verwijderen, klik je op Naar prullenbak verplaatsen.

Bericht bewerken

Bekijk de ondersteuningspagina Het scherm Berichten bewerken voor meer informatie.