Algemene instellingen

Met de Algemene instellingen kan je opgeven hoe je site wordt weergegeven (bijvoorbeeld titel, slogan, taal en zichtbaarheid).

De algemene instellingen van je site wijzigen:

1. Ga naar de pagina Algemene instellingen.
  2. Selecteer je site om het instellingentabblad Algemeen van die site te openen.

Tabblad Algemene instellingen

Titel en slogan van je site wijzigen

Bekijk de onderstaande video voor een kort overzicht van de werking en lees daarna verder voor meer voorbeelden en instellingen.

De eerste instelling die je ziet, is Sitetitel. De sitetitel wordt weergegeven in de titelbalk van een webbrowser en is bij de meeste thema’s zichtbaar in de koptekst. Je sitetitel verschijnt ook op de volgende locaties:

• Toolbar — menu Blog (linksboven) wanneer je je blog weergeeft
  • Toolbar — hoofdmenu (rechtsboven) wanneer je de blogs weergeeft die zijn gekoppeld aan je account
  • Mijn sites op de startpagina van WordPress.com
  • De naam van de afzender wanneer je volgers meldingen ontvangen

Voor je sitetitel kan je alles kiezen wat je wil. De titel hoeft niet identiek te zijn aan de URL van je blog of je gebruikersnaam. Je kunt een opgeschoonde versie gebruiken van je URL (bijv. van mijngeweldigeblog07 kan je Mijn geweldige blog maken) of iets gebruiken wat het beste past bij het karakter en onderwerp van je site. Opmerking: Ongeacht waarin je de titel van je site verandert, het adres blijft gelijk.

Algemene instellingen - Sitetitel

Slogan is als volgende aan de beurt en is een korte beschrijving of pakkende zin die aangeeft waar je blog over gaat. In sommige thema’s wordt de slogan weergegeven in de koptekst of de sidebar.

Algemene instellingen - Siteslogan

↑ Inhoudsopgave ↑

Taal

Met de optie Taal kan je de gewenste taal selecteren voor een deel van de thematekst die de bezoekers van je blog te zien krijgen. Als je een taal kiest zoals Hebreeuws die van rechts naar links wordt geschreven, dan wordt de lay-out van het thema automatisch gespiegeld zodat de tekst op de juiste wijze van rechts naar links kan worden gelezen.

Algemene instellingen - Taal

↑ Inhoudsopgave ↑

Privacy

Met de instellingen voor Privacy kan je bepalen wie je site wel en niet kunnen zien.

Privacyinstellingen

Meer informatie over deze instellingen vind je op de ondersteuningspagina Privacyinstellingen.

↑ Inhoudsopgave ↑

Algemene instellingen op het wp-admin-dashboard

Pagina's: 1 2