Terug naar Ondersteuning Account Accountinstellingen

Accountinstellingen

In deze handleiding wordt uitgelegd welke informatie Je kan wijzigen in je Accountinstellingen. Je kan je accountinstellingen openen door op je profielfoto te klikken in de rechterbovenhoek en Accountinstellingen te selecteren. Je kan ook op de onderstaande knop klikken:

Accountinstellingen

Gebruikersnaam

Je gebruikersnaam voor WordPress.com moet uniek zijn.Je kan je gebruikersnaam wijzigen door een nieuwe te typen in het veld gebruikersnaam en de instructies te volgen die verschijnen. Je gebruikersnaam van WordPress.com wordt naast ieder bericht weergegeven dat je maakt in op forums van WordPress.com.

⚠️

Als je een gebruikersnaam hebt gewijzigd, dan kun je die niet meer terug veranderen en de oude naam zal niet meer beschikbaar zijn voor jou of iemand anders. Als je wilt dat je naam anders verschijnt, kan je je Openbare weergavenaam wijzigen in je profiel.

E-mailadres

Je kan je e-mailadres wijzigen. Ieder WordPress.com-account moet een uniek e-mailadres hebben. E-mailadressen kunnen niet over meerdere accounts worden gedeeld. Dit betekent dat een bepaald e-mailadres niet bij meerdere accounts geregistreerd kan worden. Als je een nieuw account aanmaakt of je e-mailadres wijzigt, wordt er een bevestigingslink gestuurd om je e-mailadres te verifiëren.

📌

Hoewel je e-mailadres niet openbaar wordt weergegeven op WordPress.com als je een opmerking op een site plaatst terwijl je bent ingelogd op je WordPress.com-account, kan de beheerder van de site je e-mailadres wel zien.

Primaire site

Kies welke site in je account je wilt instellen als je primaire site. Als je meer dan één site in je account hebt, is je primaire site de site die site die standaard is geselecteerd wanneer je WordPress.com opent in je browser.

Als je maar één site hebt, is er geen vervolgkeuzemenu en wordt die site automatisch ingesteld als primair.

Alleen WordPress.com-sites waarvan jouw account een gebruiker is, of zelf-gehoste WordPress-sites die aan je account gekoppeld zijn via Jetpack, kunnen als primaire site worden ingesteld.

Webadres

Het webadres is de volledige URL van je hoofdwebsite of blog. Het webadres is de link die wordt gebruikt voor je Openbare weergavenaam wanneer je opmerkingen plaatst op WordPress.com-sites. Als je je webadres wijzigt, heeft dit geen gevolgen voor de link van bestaande opmerkingen, dit verandert alleen de link van toekomstige opmerkingen die je plaatst.

📌

Als je wijzigingen aanbrengt in je Accountinstellingen, zorg er dan voor dat je onderaan op de knop Accountinstellingen opslaan klikt.

Interface-instellingen

Interfacetaal

Stel de primaire taal in van jouw WordPress.com-beheervensters. Dit is de taal die je ziet als je WordPress.com gebruikt. Het verandert niet de taal die anderen zien als je jouw WordPress.com-site openen. Om te taal van je site in te stellen, ga je naar de Algemene instellingen van je site.

Paginavertaalfunctie

Alleen voor in aanmerking komende talen. Als je deze optie aanzet schakel je een paginavertaalfunctie in als deze beschikbaar is. Dit kan helpen bij het vertalen van de WordPress.com-interface.

Startpagina beheerder

Schakel de instelling ‘Toon mij al mijn sites wanneer ik bij WordPress.com inlog‘ hier in om van wordpress.com/sites de standaard startpagina voor je account te maken. Met dit dashboard kun je al je websites met WordPress.com en Jetpack beheren vanaf één plek. Meer informatie over deze functie vind je op de WordPress.com blog.

Dashboard-kleurenschema

Je kan het kleurenschema op je dashboard wijzigen naar een schema dat beter bij je past. Vergeet niet de wijzigingen op te slaan voordat je de pagina verlaat.

📌

Als je wijzigingen aanbrengt in je Interface-instellingen, zorg er dan voor dat je onderaan op de knop Interface-instellingen opslaan klikt.

Je account verwijderen

Hiermee kun je je WordPress.com-account permanent verwijderen. Bezoek deze pagina voor meer informatie.

De optie ‘Je account permanent afsluiten.’